10 jocuri de gradina pe care trebuie sa le joci cu copiii tai

10 jocuri de gradina pe care trebuie sa le joci cu copiii tai

S-ar putea sa fie frig, dar nu va faceti griji, avem activitatile perfecte pentru a va incalzi! Iti poti transforma gradina intr-un loc de joaca creand diverse jocuri de gradina pentru copii.

Jocurile de gradina nu sunt doar pentru copii, si tu poti sa te implici si sa construiesti relatii de calitate cu copiii tai. Asadar, fie ca este vara, primavara sau toamna, poti oricand sa-ti inveselesti copiii atunci cand joci niste jocuri bune de gradina la moda veche. S-ar putea chiar sa va bucurati de aceste 10 activitati cu frunze cazute de toamna. Iata o lista cu 10 jocuri de gradina pentru copii pe care trebuie sa le incercati.

1. Balon de apa Dodgeball

Este un joc fantastic de jucat cu copiii si prietenii tai si o activitate perfecta de vara in aer liber. Veti avea nevoie de niste baloane de apa de doua culori diferite umplute cu aceeasi culoare ca si balonul. Trebuie sa-ti alegi echipa.

Apoi trebuie sa puneti baloanele pline cu apa intr-o galeata in centrul zonei de joc. Exista o zona de interzicere a tragerii in jurul galetii si nimeni nu are voie sa loveasca un balon la cineva din zona de interzicere a tragerii. De asemenea, nimeni din zona interzisa de tragere nu poate arunca balonul spre cineva.

Membrii echipei trebuie sa fie in zona lor pentru a incepe sa arunce. Puteti marca zonele folosind niste markere sau trasati linii. Odata ce jocul incepe, toti membrii echipei trebuie sa alerge spre galeata pentru a lua cat mai multe baloane de apa pot lua. Dupa ce se intorc in zona lor, pot incepe sa arunce baloane catre membrii echipei adverse din zona lor. Trebuie sa incercati sa ocoliti baloanele care vizeaza. Orice jucator care este lovit este eliminat pentru runda.

Puteti inregistra un videoclip al jocului pentru a viziona ulterior pentru a va distra. Daca nu vrei sa fii implicat cu copiii tai in joc, deoarece simti ca nu poti misca rapid asa cum o fac ei, poti fi arbitru si poti comenta in direct.

10 jocuri de gradina pe care trebuie sa le joci cu copiii tai_1

2. Arta naturala

Arta naturala implica colectarea de lucruri naturale, cum ar fi crengi, frunze, iarba, flori etc. pentru a crea ceva frumos. Poti sa te implici cu copiii tai si sa faci colibe mici folosind crengi, iarba etc. Este foarte distractiv, iar copiii tai isi vor curge sucul creator odata ce isi vor da seama cat de uimitor este sa-ti aduci ideile la viata. Aceasta activitate este perfecta in timpul toamnei cu atat de multe lucruri de gasit pe teren.

Nu trebuie neaparat sa folositi doar chestii naturale. Puteti aduce cartoane, creioane, stropi, benzi, gume etc., dar trebuie sa folositi chestii din gradina dumneavoastra.

q?_encoding=UTF8&ASIN=B07YFGX53N&Format=_SL250_&ID=AsinImage&MarketPlace=GB&ServiceVersion=20070822&WS=1&tag=imagineforest-21&language=en_RO

3. Ultimate Frisbee

Alegeti o zona de joc dreptunghiulara cu doua zone de capat. Impartiti-va echipele si va puteti implica chiar si cainele in joc, daca aveti unul. Cainele tau poate prinde frisbe-uri dupa antrenament. Pentru a inscrie un punct, trebuie sa prinzi frisbee-ul intr-una dintre zonele de final, aruncat de colegii tai. Cand se inscrie un punct, echipele isi vor schimba capetele. Pentru ca o trecere sa fie legitima, trebuie prinsa. Pentru interceptare, trebuie sa prindeti frisbee-ul sau sa-l trantiti la pamant.

q?_encoding=UTF8&ASIN=B07BL2TFJY&Format=_SL250_&ID=AsinImage&MarketPlace=GB&ServiceVersion=20070822&WS=1&tag=imagineforest-21&language=en_RO

4. Patura de alergare

Alerga cu patura este un joc uimitor de jucat in gradina cu copiii tai. Veti avea nevoie de niste paturi vechi pe care nu va deranjeaza sa le stricati in noroi. Impartiti-va echipele.

Cele mai interesante jocuri pentru copii, pentru calatorii distractive, cu masina Te-ar putea interesa si: Cele mai interesante jocuri pentru copii, pentru calatorii distractive, cu masina

Unul dintre membrii echipei trebuie sa stea pe patura si sa o tina strans. Celalalt membru al echipei trebuie sa apuce un capat al paturii si sa fuga. Toate echipele trebuie sa inceapa cursele in acelasi timp. La capatul opus, jucatorii trebuie sa-si schimbe rolurile. Cel care alerga trebuie sa stea pe patura, iar cel care statea trebuie sa apuce patura si sa alerge inapoi la punctul de plecare. Echipa care finalizeaza cursa mai repede castiga jocul.

Puteti modifica regulile dupa cum doriti, dar sa stati pe patura in timp ce aluneci pe pamant este foarte distractiv.

10 jocuri de gradina pe care trebuie sa le joci cu copiii tai_fotbal

5. Kick The Can

Acest joc este o varianta urbana a jocului „Hide & Seek”. Veti avea nevoie de o cutie goala pentru a da cu piciorul. Cel putin trei jucatori sunt necesari pentru a juca acest joc. Joaca acest joc pe pamant cu o multime de ascunzitori. Alegeti un jucator care sa fie „It”.

Jucatorul „It” loveste cutia si alti jucatori fug si se ascund. Jucatorul „It” preia apoi cutia si inchide ochii si numara pana la o suta. Jucatorul trebuie sa numere pana la o suta suficient de tare pentru a fi auzit de ceilalti jucatori. Dupa ce numara pana la o suta, el/ea trebuie sa-i caute pe ceilalti jucatori.

Daca „It” gaseste un jucator ascuns, el/ea trebuie sa-i strige numele. Odata, numele unui jucator este strigat jucatorul si „It” trebuie sa alerge spre cutie pentru a-l da mai intai cu piciorul. Daca jucatorul gasit loveste cu piciorul cu piciorul, jocul reporneste. Daca „Se” loveste mai intai cutia, ascunzatorul merge la inchisoare. „Nu” trebuie sa eticheteze fizic un jucator, el trebuie sa-i spuna numele si locul in spatele caruia se ascunde. Celalalt jucator care nu a fost gasit inca poate veni sa loveasca cu piciorul cu piciorul fara a fi observat de „It”. Daca da cu piciorul in cutie, jucatorul inchis va fi eliberat si jocul va incepe din nou. Cu toate acestea, daca „It” ii observa, jucatorul trebuie sa mearga si el la inchisoare.

q?_encoding=UTF8&ASIN=B07JWG7HWK&Format=_SL250_&ID=AsinImage&MarketPlace=GB&ServiceVersion=20070822&WS=1&tag=imagineforest-21&language=en_RO

6. Remorchera

Tot ce ai nevoie este o franghie si cativa jucatori pentru a juca acest joc. Impartiti echipele. Marcati centrul franghiei. Asezati franghia pe pamant cu un steag. Steagul si marcajul de pe franghie ar trebui sa fie in acelasi loc inainte de inceperea jocului. Marcati punctele de pe ambele parti ale franghiei dincolo de care jucatorii au voie sa tina franghia. Toti jucatorii ar trebui sa se pregateasca si sa tina franghia, iar jocul incepe. Odata ce o echipa reuseste sa traga cea mai mare parte a franghiei spre partea sa, ea castiga jocul.

10 jocuri de gradina pe care trebuie sa le joci cu copiii tai_jocuri cu apa

7. Curse de cupa

Veti avea nevoie de sfori, pahare goale, ceva pentru a face o gaura si pistoale cu apa pentru a juca acest joc. Construieste piste paralele cu siruri pentru a juca acest joc cu prietenii tai. Puteti folosi, de asemenea, un cronometru pentru a juca cu colegii de echipa daca nu puteti lega mai multe fire. Faceti o gaura in ceasca si puneti-o pe sfoara. Trebuie sa impingeti paharul pana la capat folosind pistolul cu apa. Jucatorul a carui cupa ajunge la punctul final mai repede sau in mai putin timp castiga jocul.

q?_encoding=UTF8&ASIN=B07DTKM9BF&Format=_SL250_&ID=AsinImage&MarketPlace=GB&ServiceVersion=20070822&WS=1&tag=imagineforest-21&language=en_RO

8. Lansare burete

Daca va plac prastiile, va va placea acest joc. Pentru a juca acest joc, veti avea nevoie de doua containere mari pline cu apa, doua galeti mici goale, douazeci de bureti de bucatarie si doua lansatoare de baloane cu apa pentru 3 persoane. Membrii echipei folosesc lansatorul de baloane cu apa pentru a lansa buretii umpluti cu apa. Un alt membru al echipei trebuie sa prinda buretele si sa-l aduca inapoi si sa goleasca buretele in galeata. Echipa care umple prima galeata castiga jocul.

9. Cos cu obstacole

Acesta este pentru proprietarii de caini! Cainele tau joaca un rol central in joc. Veti avea nevoie de patruzeci de mingi de tenis si doua cosuri pentru a juca acest joc. Mai intai, va impartiti echipele si fiecare echipa va avea un cos si douazeci de mingi inainte de incepere. Membrii echipei vor sta la o distanta stabilita, cum ar fi trei metri de cosurile lor respective la punctele de aruncare. La inceput, cosul va fi gol, iar toate mingile vor fi pastrate la punctul de aruncare. Toate mingile trebuie sa fie marcate cu ceva care sa identifice carei echipe apartin.

Arbitrul va fluiera, iar un membru al fiecarei echipe va arunca o minge in acelasi timp catre caine. Cainele trebuie sa prinda o minge si sa o aduca inapoi echipei de aruncare. Fiecare echipa trebuie sa incerce sa atraga atentia cainelui si sa-l faca sa aduca mingea pe care o arunca in el. De fiecare data cand cainele vine sa livreze mingea, fluierul va fi sunat pentru o alta aruncare. In cazul in care cainele aduce mingea dintr-o aruncare anterioara, aceasta va fi in continuare numarata. Daca cainele aduce mingea echipei gresite, aceasta devine nula si nu va fi luata in considerare. Toate mingile pe care cainele le aduce echipei trebuie sa fie pastrate in cosul lor de catre unul dintre membrii echipei. La final, echipa cu mai multe mingi adunate in cos va castiga.

10 jocuri de gradina pe care trebuie sa le joci cu copiii tai_ joc de rol

10. Sticle de caine rulant

Acest joc se joaca cu patru sau sase membri. Impartiti-va echipa in mod egal. Pentru a juca acest joc, veti avea nevoie de cateva sticle de apa, o tija pentru a trece prin sticla asezata pe o platforma de lemn. Puteti realiza platforma din lemn folosind niste scanduri de 2×2. Fiecare jucator va avea nevoie de aceasta structura din lemn. Aratati bucatile de biscuiti pentru caini care intra in sticla. Cainele tau trebuie sa-l scoata prin rostogolirea sticlei pe structura. Mananca bucatile cand cad din sticla.

Jucatorii vor face un cerc cu un membru dintr-o echipa diferita asezat alternativ. Fiecare membru al echipei va primi un numar egal de bucati de biscuiti pentru caini. Jocul va incepe cu cainele in centrul cercului. Fiecare jucator trebuie sa incerce sa ademeneasca cainele aratandu-i bucatile care le pun in sticla. Niciun jucator nu are voie sa puna mai mult de cinci biti la un moment dat, iar daca un jucator pune niste biti in mod intentionat sau accidental pe pamant in loc sa puna in sticla, jucatorul este descalificat. Jocul incepe cu un cronometru, iar la sfarsit se numara numarul de biti ramase cu jucatorii. Echipa ramasa cu mai multe bucati de biscuiti pierde jocul.

q?_encoding=UTF8&ASIN=B07DQNQM14&Format=_SL250_&ID=AsinImage&MarketPlace=GB&ServiceVersion=20070822&WS=1&tag=imagineforest-21&language=en_RO

Jocurile pe care le jucati cu copiii si familia va pot oferi amintiri de lunga durata, momente minunate si un antrenament bun. Trebuie neaparat sa incercati jocurile enumerate mai sus pentru a le permite copiilor sa se distreze de minune si pentru a le invata abilitati, cum ar fi lucrul in echipa si abilitatile de comunicare.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 10 jocuri de gradina pe care trebuie sa le joci cu copiii tai

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×