5 Beneficii Ale Cititului Pentru Copiii Mici

5 Beneficii Ale Cititului Pentru Copiii Mici

Beneficiile cititului pentru copiii mici sunt destul de bine cunoscute in zilele noastre, dar acestea merg dincolo de faptul ca acestia cunosc mai multe cuvinte. In cele ce urmeaza, va spunem care sunt beneficiile principale ale cititului pentru cei mici, si de ce merita sa faceti aceasta investitie de timp, ca parinte.

Beneficiile cititului pentru copiii mici sunt destul de bine cunoscute in zilele noastre, dar acestea merg dincolo de faptul ca acestia cunosc mai multe cuvinte. In cele ce urmeaza, va spunem care sunt beneficiile principale ale cititului pentru cei mici, si de ce merita sa faceti aceasta investitie de timp, ca parinte.

Cititul unui copil mic poate incepe extrem de devreme, chiar inainte ca acestia sa inteleaga povestile acelea simple ce se adreseaza bebelusilor. Incepand de pe la circa 6 luni, puteti incepe cu lectura, utilizand carticele specializate pentru aceasta varsta.

Realizate din carton tare sau din material textil, pentru a rezista chiar si in perioada in care acestora le ies dintisorii, cartile trebuie sa fie frumos colorate si sa arate diverse obiecte pe care ei sa le poata recunoasca. Apoi, pe masura ce acestia cresc, cartile pot deveni din ce in ce mai complexe, cu propozitii complete si apoi si cu povesti ce sunt ceva mai greu de urmarit. Mentionand varsta recomandata si timpul de citire, recenziile de carti pentru copii mici de pe Naparstoc.ro va pot da idei de lecturi potrivite pentru acestia.

Studiile realizate pana acum, au aratat ca cititul regulat are beneficii certe pentru creierul bebelusilor si copiilor mici, acestia stiind mult mai multe cuvinte dupa cativa ani, fata de cei care nu beneficiaza de acest timp de lectura impreuna cu parintii lor.

5 Beneficii ale cititului de carti cu povesti pentru copiii mici

Mai jos, aveti cateva din beneficiile practicarii acestei activitati impreuna cu copiii dumneavoastra, de la cea mai mica varsta, si in mod regulat in anii care urmeaza.

Copiii si bauturile dulci Te-ar putea interesa si: Copiii si bauturile dulci

1.Abilitati de ascultare mai bune

Unul din avantajele sale, ar fi ca invata copilul sa stea si sa fie atent la ce i se citeste. Pentru a intelege o poveste, copilul trebuie sa isi dezvolte aceasta abilitate de a fi atent. Aceasta va fi utila odata ajunsi la varsta la care merg la scoala.

2. Limbaj si dezvoltare cognitiva imbunatatite

Pentru ca se vorbeste cu ei, si aud cuvinte noi, un copil mic va avea un limbaj mult mai dezvoltat dupa cativa ani de viata, daca I se citeste tot timpul. Cititul ajuta si la imbunatatit abilitatea de a rezolva probleme.

3. Vocabular mai bogat

Fiind expusi la carti cat mai diferite, pe parcursul a sute de ore de lectura in fiecare an, copiii vor avea un vocabular mult mai dezvoltat, stiind mult mai multe cuvinte decat cei ce nu au acest avantaj. Fata de o discutie normala pe care un bebelus ar putea sa o auda in casa, cartile aduc cuvinte in plus, mai putin uzuale pentru acea varsta.

4. Creativitate

O poveste va ajuta copilul mic sa isi imagineze scenarii si lumi noi, stimuland creativitatea sa. Este recomandat sa le cumparati carti unde copii de aceeasi varsta ca ei sunt actorii principali, astfel incat sa poata sa isi imagineze ca sunt chiar ei acolo.

5. Dezvoltare emotionala si sociala mai buna

De la prima zi de gradinita, la lectii legate de impartitul de jucarii, sunt tot felul de lectii pe care un copil mic si le poate insusi prin lectura cu voce tare. Se vor putea adapta la tot felul de situatii potential dificile pentru varsta lor, cu mult mai multa usurinta.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 5 Beneficii Ale Cititului Pentru Copiii Mici

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×