50 de jocuri de interior pentru copii care imbunatatesc memoria, cognitia si creativitatea

50 de jocuri de interior pentru copii care imbunatatesc memoria, cognitia si creativitatea
Ce contine acest articol:

Exista mai multe jocuri de interior pe care copiii le pot juca in orice moment al zilei. Jocurile distractive si usoare de interior pentru copii le ofera, de asemenea, abilitatile potrivite de care au nevoie.

Este important sa jucati o serie de jocuri cu copiii, astfel incat sa puteti maximiza rezultatele de invatare atunci cand petreceti timp de calitate cu ei. 

Va puteti referi la aceste jocuri minunate de interior pentru copii atunci cand luati in considerare jocuri care pot imbunatati diferite aspecte ale matricei de dezvoltare a unui copil.

Care sunt unele dintre cele mai bune jocuri de interior pentru dezvoltarea abilitatilor pentru copii?

Mama si copilul jucand un joc educational pe o tableta

Jocurile de interior pentru dezvoltarea abilitatilor ofera o multime de oportunitati de invatare implicata. Sunt concepute pentru a declansa gandirea creativa si rezolvarea problemelor in medii noi si provocatoare. Sa vedem cele mai bune jocuri de cladire de interior pentru copii de acasa.

1. Jocuri de invatare online

Puteti aduce emotia inapoi in invatarea online acasa, cu jocurile interactive pentru copii SplashLearn, bogate in povesti. Cei tineri isi pot intari problemele de numarare, inmultire, fractii si cuvinte prin ceva ce le place deja sa faca - jucand jocuri distractive!

Grupa de varsta : 4+ ani

Ce ai nevoie : tableta, smartphone

2. Jocul Palatului Memoriei

Puteti prezenta copilului dumneavoastra o tava plina cu jucarii interesante si diverse obiecte, lasati-l sa o observe timp de 10 secunde si apoi acoperiti-o. Copilul tau isi poate folosi abilitatile de reamintire si poate castiga puncte pentru fiecare obiect pe care il ghiceste corect.

Grupa de varsta: 3+ ani

Ce vei avea nevoie: tava, jucarii  

3. Vanatoare de comori

O vanatoare de comori tematica poate include ghicitori, obiective, obiecte de colectie si recompense. Puteti face jocul sa se bazeze mai mult pe abilitati introducand intrebari de matematica, stiinta si istorie.

Grupa de varsta: 5+ ani

De ce ai nevoie: harta, instructiuni, indicii   

4. Adu-mi obiectele

Puteti prezenta o intrebare pe baza careia copiii dvs. vor trebui sa colecteze obiectele potrivite care se potrivesc criteriilor dvs. Le puteti cere sa vaneze solide albastre sau obiecte verzi ale naturii, pentru a le face mai interesant.

Grupa de varsta: 4+ ani

De ce vei avea nevoie: indicii  

5. Pluteste?

Copiii pot invata cu mai multa eficienta printr-o abordare practica. Unele dintre cele mai bune activitati de interior implica verificarea daca obiectele de uz casnic se scufunda sau plutesc in apa.  

Grupa de varsta: 3+ ani

Ce vei avea nevoie: galeata, obiecte, apa  

6. Ghici cu mainile tale!

Puteti pregati o cutie de carton sau o cutie de pantofi cu o gaura in mijloc pentru a depozita obiecte. Copiii dvs. pot ghici ce obiect foloseste doar mainile pentru dezvoltarea abilitatilor senzoriale motorii.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce vei avea nevoie: cutie de carton, jucarii  

7. Jocul de aruncare a inelului de carnaval

Daca copiii tai arunca inele pe jucarii sau diferite obiecte, ii poate mentine angajati ore intregi. Le puteti oferi provocari, cum ar fi cresterea distantei dintre ei si obiect sau reducerea dimensiunii inelului pentru a le imbunatati coordonarea ochi-mana.

Grupa de varsta 5+ ani

Ce ai nevoie : inele, jucarii  

8. Potriviti-mi Vibe!

Puteti incepe cu un singur vers de poezie si puteti pune copilul sa termine restul. Ar trebui sa gaseasca cuvintele care rime, facand in acelasi timp coerenta cantecul, ceea ce le imbunatateste abilitatile gramaticale.

Grupa de varsta: 5+ ani

De ce ai nevoie : O carte de rime  

9. Sa facem jocuri

Puteti juca jocuri de interior cu gandire imaginativa cu teme de stil „sa facem”. Puteti face castele, peisaje, masini si alte scenarii 3D interesante cu lut, Lego, hartie, lipici etc.  

Grupa de varsta 4+ ani

Ce vei avea nevoie: Lego, matrite de lut, lut

10. Turnul Jenga

Jocurile turnului Jenga sunt o modalitate excelenta de a imbunatati abilitatile motorii fine, concentrarea, concentrarea si perceptia. Puteti adauga provocari la fiecare bloc pentru a face jocul mai interesant.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce ai nevoie : Jenga stack

Ajutati sa ardeti excesul de energie cu jocuri fizice de interior pentru copii

Copii care se joaca impreuna inauntru

11. Hopscotch

Acest joc clasic de interior poate deveni mai provocator, cerandu-le copiilor tai sa ridice jucarii plasate la anumite numere atunci cand se ridica pe spate. Acest lucru le imbunatateste echilibrul si abilitatile de perceptie.

Cele mai interesante si distractive ghicitori pentru cei mici Te-ar putea interesa si: Cele mai interesante si distractive ghicitori pentru cei mici

Grupa de varsta: 3+ ani

Ce vei avea nevoie: banda, creta  

12. Hula-Hoops

Copiii iubesc Hula-Hoops si il pot folosi pentru a canta la melodiile lor preferate. Le intareste semnificativ coordonarea, controlul corpului si abilitatile de miscare.

Grupa de varsta: 4+ ani

De ce vei avea nevoie: Hula-Hoops    

13. Ingheata!

Freeze este unul dintre acele jocuri distractive de interior care necesita o configurare minima. Iti poti pune copiii sa danseze pe o melodie si sa o opresti brusc la mijloc, punandu-i sa-si inghete miscarea.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce ai nevoie : difuzoare   

14. Bowling in interior

Bowling-ul este unul dintre cele mai bune jocuri de interior, deoarece combina concentrarea, viziunea si coordonarea motorie grosiera. Puteti folosi sticle vechi ca ace cu o minge gonflabila ca minge de bowling oficiala.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce vei avea nevoie : sticle, minge  

15. Tenis cu balon

Puteti sa umpleti o gramada de baloane si sa le cereti copiilor sa le tina plutind in aer, aruncandu-le de pe rachete. Acesta este un joc grozav de interior pentru copii, care poate arde excesul de energie in cateva minute.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce vei avea nevoie: balon, rachete   

16. Cursa cu obstacole in zig-zag

Puteti crea un curs unic cu obstacole, oferindu-le copiilor cateva minute pentru a finaliza alergarea fara sa se impiedice. Recompensarea echipei castigatoare cu jucarii o poate face mai captivanta.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce vei avea nevoie: Obiecte, cale dedicata  

17. Follow My Pose

Puteti pune copiii dvs. sa urmeze posturi de yoga unice, dar usoare, permitandu-le sa castige incredere in abilitatile lor fizice. Puteti testa echilibrul, forta si stabilitatea miezului.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce ai nevoie : Covorase de yoga 

18. Podeaua este lava!

Acesta este unul dintre cele mai bune jocuri de interior simple si distractive pentru copiii de acasa, care nu implica nicio configurare si poate fi jucat oricand. Puteti stabili reguli noi despre scaune si mobilier care se pot topi in 20 de secunde.

Grupa de varsta: 4+ ani

De ce ai nevoie: recompense adaptate micutului tau 

19. Sa ne prefacem

Acest joc de interior cere copiilor sa se prefaca animalul lor preferat si sa indeplineasca sarcini pentru puncte suplimentare. Ei pot vana, pot bea apa si pot comunica in timpul jocului de rol.

Grupa de varsta: 3+ ani

De ce ai nevoie : Adaugarea de costume de animale va face jocul si mai distractiv! 

20. Aruncari libere cu sosete

In aceste tipuri de jocuri de interior, le puteti pune sa infasoare sosetele in mingi pentru a sta ca mingi de baschet, mingi de fotbal si multe altele. Un cos de rufe poate fi atarnat de un carlig pentru a actiona ca un cos de baschet.

Grupa de varsta: 5+ ani

De ce ai nevoie: sosete, cos, inel

Sarbatorile de nastere? Cele mai bune jocuri de petrecere in interior pentru copii

Copii joaca un joc la o petrecere

21. Urmariti caseta!

In acest joc, copiii trebuie sa urmeze o linie dreapta facuta din banda pe masura ce trece prin diferite bucle, formatiuni si modele. Puteti umple pista cu obstacole si puteti rula banda peste mobilier cu un punct de inceput si de sosire.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce ai nevoie : banda, masura

22. Ascunde si cautare

Acesta este un joc grozav de petrecere cand incercati sa implicati copiii. Copiii trebuie sa ascunda si sa termine sarcini fara a fi prinsi.

Grupa de varsta: 4+ ani

De ce ai nevoie : fisa de sarcini, o banda la ochi

23. Sa incepem o trupa!

Copiii vor trebui sa creeze un cantec original in aceasta activitate distractiva si sa cante intr-o zona de scena desemnata. Este unul dintre cele mai interactive jocuri interactive de petrecere a zilei de nastere pentru copii, mentinandu-i implicati si ocupati creativ.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce vei avea nevoie: instrumente

24. Scaune muzicale

Puteti face scaunele muzicale mai interesante, punandu-le pe copii sa controleze durata fragmentului de cantec. Acesta este unul dintre acele jocuri distractive de interior pentru copii care pot fi jucate oricand la orice petrecere.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce ai nevoie : scaune, difuzor

25. Cartofi fierbinti

Copiii pot sta in cerc si pot trece un obiect rotund sau un „cartof fierbinte”. Ultima persoana care tine cartoful fierbinte va primi un colac de salvare daca rezolva cu succes un puzzle de matematica. Acest lucru face ca jocul sa fie educational si distractiv in acelasi timp.

Importanta jocului pentru dezvoltarea copilului Te-ar putea interesa si: Importanta jocului pentru dezvoltarea copilului

Grupa de varsta: 4+ ani

De ce ai nevoie : obiect rotund

26. Lumina rosie, lumina verde

In acest joc clasic de petrecere pentru copii, „lumina rosie” inseamna inghetare, iar „lumina verde” inseamna du-te. Copiii trebuie doar sa urmeze regula simpla si sa efectueze o anumita activitate atunci cand sunt mentionate cuvintele „lumina verde” sau „lumina rosie”. Regulile pentru activitati, cuvinte de declansare si pedepse pot fi personalizate. Puteti sa le amestecati cu niste cuvinte aleatorii aruncate pentru a le testa gandirea agila.

Grupa de varsta: 4+ ani

De ce ai nevoie : difuzor

27. Grinda de echilibru pe podea

O petrecere poate deveni instantaneu mai distractiva cu jocul potrivit cu banda-balanca. Puteti folosi banda de mascare colorata sau banda de pictor pentru a face poteci inguste pe podea pe care copiii incearca sa mentina echilibrul. Folositi benzile pentru a crea linii drepte, intersectii curbe si alte cai de banda interesante pentru a le testa echilibrul.  

Grupa de varsta: 3+ ani

Ce vei avea nevoie: banda, linii

28. Labirint cu laser

Acest joc de interior in stil Mission Impossible poate fi jucat facand un labirint simplu din hartie igienica si banda. Puteti face diferite raze laser lipind banda pe lungimea a doi pereti, iar copiii se pot preface a fi spioni care incearca sa intre in camera. 

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce ai nevoie : hartie igienica, banda adeziva

29. Tinteste Cupele

In acest joc clasic de petrecere pentru copii, puteti stivui pahare solo sub forma unei piramide si ii puteti pune pe copii sa le loveasca cu un sac hacky.

Grupa de varsta: 4+ ani

De ce ai nevoie : cupe, sac hacky

30. Golf de interior

Puteti face o crosa de golf dintr-o foaie de carton rulata si o ceasca de hartie mica. Copiii pot folosi marginea paharului de hartie pentru a pune mingi de ping-pong in pahare mai mari.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce ai nevoie : carton rulat, pahare, minge

Stimuleaza creativitatea cu jocuri de interior DIY pentru copii!

Copil concentrandu-se pe sarcini de joc DIY

31. Imbunatatirea jucariilor

Una dintre cele mai bune activitati de bricolaj pentru copii este sa-si infrunte jucariile vechi. Ii poti ajuta sa cuseze ochii pe jucarii vechi de plus, sa lipeasca costume de papusi si sa plaseze gauri in hainele de jucarie pentru a le scoate in evidenta creativitatea interioara.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce vei avea nevoie : Rechizite de arta DIY

32. Sa facem origami!

Structurile origami sunt unele dintre cele mai interesante lucruri pe care copiii le pot crea, picta si afisa pe noptiere. Puteti face activitatea de bricolaj mai captivanta cu diferite niveluri de origami. 

Grupa de varsta: 3+ ani

Ce vei avea nevoie : instructiuni origami

33. Fort Building DIY-Style

Construirea fortului poate fi dusa la urmatorul nivel cu ceva planificare. Puteti pregati turnuri cu cutii de carton si suporturi si puteti face un sant cu niste prelata albastra sau asternuturi.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce ai nevoie : cearsafuri, perne

 34. Recreeaza Amintiri

Puteti pune copiii sa picteze momente memorabile din viata lor, cum ar fi o excursie la Disney World, ziua lor de nastere sau parcul lor preferat. Indrumandu-i pe parcurs, ii va incuraja sa continue.

Grupa de varsta: 3+ ani

Ce ai nevoie : Rechizite pentru vopsea

35. Telefon DIY

Puteti face cani conectate cu siruri si ii puteti pune pe copii sa vorbeasca intre ei cu noua lor creatie telefonica.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce ai nevoie : cupe, sfoara

36. Avioane de hartie

Acest joc clasic de interior se invarte in jurul realizarii de avioane de hartie care trebuie sa indeplineasca sarcini specifice. Iti poti pune copiii sa creeze bombardiere cu nas lung, aterizare groase si alte tipuri unice de avioane.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce ai nevoie : hartie

37. Realizarea unui circuit de curse

Jocurile de interior DIY trebuie sa fie specifice preferintelor unui copil, motiv pentru care realizarea de piste de curse este perfecta pentru copiii care iubesc masinile de pista. Ii puteti pune sa pregateasca locul de lansare, pista si linia de sosire.

Grupa de varsta: 6+ ani

Ce ai nevoie : hartie, carton, banda

38. Cutie de carton de colorat

Aceasta este o activitate perfecta pentru copiii mai mici pentru a atrage dupa pofta inimii, plasandu-le in cutii mari de carton. Ei pot pretinde ca deseneaza pe pereti ore in sir.

Covorasele de joaca pentru copii: importanta lor in dezvoltarea celor mici Te-ar putea interesa si: Covorasele de joaca pentru copii: importanta lor in dezvoltarea celor mici

Grupa de varsta: 2+ ani

Ce vei avea nevoie: carton, creioane colorate

39. Sa facem o masina

Puteti pune copiii sa-si faca masinile preferate cu farfurii din carton si hartie. Farfuriile de hartie neagra pot fi lipite de cutie pentru a servi drept roti, in timp ce interiorul poate fi decorat cu hartie de impachetat decorativa de Craciun.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce ai nevoie : carton, farfurii de hartie, creioane

40. Farfurie de hartie Tic Tac Toe

Puteti inscrie O & X pe spatele placilor de hartie si puteti crea o matrice 3×3 folosind banda pe podea. Copiii se pot juca pe rand si pot juca acest joc clasic intr-un format in marime naturala.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce vei avea nevoie: farfurii de hartie, banda adeziva

Jocuri de grup de interior pentru copii

Copii jucand impreuna un joc de interior

41. Joc de puzzle in marime naturala

Acesta este unul dintre cele mai distractive jocuri de team building pentru copii, care se invarte in jurul abilitatilor motorii brute, coordonare si lucru in echipa. Copiii trebuie sa se uite la imaginea mai mare atunci cand unesc diferite piese.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce vei avea nevoie : Piese de puzzle imprimate, foaia principala

42. Fise de lucru de grup

Un joc grozav de interior pentru copii este completarea fiselor de lucru. Puteti tipari fise de lucru despre numararea cuvintelor, literelor si obiectelor si puteti pune doua echipe sa le rezolve simultan.

Grupa de varsta: 4+ ani

De ce aveti nevoie : Foaie de lucru imprimabila

43. Olimpiade in sala

Puteti pune copiii sa efectueze sarituri in lungime, aruncari de frisbee si abilitati de sarituri intr-un eveniment de grup in stil Olimpic pentru o dupa-amiaza memorabila de sambata.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce ai nevoie : banda, cearsaf

44. Minute pentru a castiga jocurile

Jocurile Minute to Win It pot testa gandirea laterala, creativitatea si agilitatea intr-o perioada limitata. Copiii pot fi recompensati in functie de cine termina primul.

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce ai nevoie : cesti, bile, linguri

45. Aruncarea culorii

Puteti pregati patru cutii colorate pe podea, cu foi colorate si contururi lipite si puneti-i pe copii sa arunce o minge sau o jucarie pe culoarea desemnata. Ei pot castiga puncte suplimentare daca aruncarea lor ajunge perfect in patrat.

Grupa de varsta: 4+ ani

Ce ai nevoie : hartie colorata, banda adeziva

46. ​​Minge de ping-pong Prinde si arunca

Prin gruparea copiilor in doua echipe, ii puteti pune sa arunce o minge de ping-pong dintr-o parte in alta folosind doar cupe rosii solo. Trebuie sa cada mingea in cupa pentru ca ea sa conteze ca o singura aruncare.

Grupa de varsta: 6+ ani

Ce ai nevoie : cupe, minge de ping pong

47. Urmareste liderul

Copiii pot sta in cerc si pot urma orice actiune sugerata de lider. Ei pot urmari si tine o evidenta a miscarii pe care o efectueaza pentru a-si aminti traseul de actiune.

Grupa de varsta: 3+ ani

Ce vei avea nevoie: un covoras

48. Simon Spune

Folosind un megafon de hartie, ii puteti pune pe copii sa indeplineasca sarcini simple de fiecare data cand rostiti expresia „Simon Says”. Jocul este conceput clasic pentru a imbunatati abilitatile de ascultare si gandirea rapida.

Grupa de varsta: 3+ ani

Ce vei avea nevoie: hartie

49. Lant de miscare

Copiii pot executa pasi de dans si pot cere colegilor sa ii copieze si sa adauge inca un pas pentru a crea o secventa de memorie in acest joc captivant.  

Grupa de varsta: 5+ ani

Ce ai nevoie : muzica, tracker

50. Ghiciti cantitatea

Acestea sunt, in general, unele dintre cele mai distractive jocuri de interior, in care copiii trebuie sa ghiceasca numarul de bucati de bomboane dintr-un borcan.

Grupa de varsta: 3+ ani

Ce vei avea nevoie: borcan de bomboane

Invatati-va copiii lectii valoroase prin jocuri!

Parintii joaca jocuri educative cu copilul

Acum ca am trecut prin jocuri grozave de interior, este important sa le introducem constant in timp. Ar trebui sa va concentrati pe a face jocuri colaborative, pline de distractie si pozitive, pentru a hrani curiozitatea copilului dumneavoastra cu privire la noile oportunitati de invatare. Jocurile sunt o modalitate excelenta de a consolida abilitatile, de a imbunatati legaturile sociale si de a spori increderea copiilor de toate varstele. Incepeti astazi cu aceste jocuri uimitoare!


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 50 de jocuri de interior pentru copii care imbunatatesc memoria, cognitia si creativitatea

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×