6 sfaturi despre cum sa dezvoltati sentimentul de recunostinta la copii

6 sfaturi despre cum sa dezvoltati sentimentul de recunostinta la copii

Unii parinti sunt adesea ingrijorati ca copiii lor nu apreciaza/pretuiesc niciodata lucrurile in viata lor si sunt intotdeauna nerecunoscatori. Cercetarile arata ca copiii recunoscatori (chiar si adultii) sunt mai activi din punct de vedere fizic, mental si social. Dorm mai bine, se bucura de studii si de alte activitati extracurriculare/ cocurriculare. 

De fapt, astfel de copii au mai mult succes in orice domeniu cu care se asociaza in viata lor. De asemenea, acelasi sentiment de recunostinta fata de lucruri marunte din viata ajuta la construirea unui sistem imunitar mai puternic, la un nivel ridicat de emotii pozitive, optimism si fericireDezvoltarea unei atitudini de recunostinta este o sarcina grea, dar realizabila. 

Iata cateva sfaturi despre cum poti dezvolta recunostinta in randul copiilor tai.

1. Creeaza jurnalul familiei

Scrierea gandurilor personale sub forma de jurnal in fiecare zi este hobby-ul preferat pentru multi. Poti implementa aceeasi practica si in familia ta. Fiecare dintre voi poate scrie un lucru pentru care suntem recunoscatori. Daca copiii tai sunt mici si nu pot scrie singuri, ii intrebi (daca pot raspunde) sau gandesti si scrii in numele lor.

2. Compune o scrisoare de recunostinta

Impinge-i sa scrie o scrisoare de multumire adresata persoanei care ia influentat intr-un mod pozitiv.  Pot fi profesorii lor, colegii, bunicii sau orice ajutor comunitar.

3. Invata-i sa doneze pentru o cauza sociala

Invata-i cum sa faca voluntariat/donare pentru ai ajuta pe altii si sa promoveze bunastarea. Fa-i sa vada partea buna in ai ajuta pe altii in multe feluri si, cel mai important, sa le aduca o bucurie imensa.

4. Invata-i sa aprecieze

Poti incepe aceasta calatorie parentala invatandu-i cum sa aprecieze fiecare lucru marunt din viata. Nu astepta o mare fericire pentru a practica recunostinta.

11 sfaturi pentru a-i invata pe copii sa-si exprime sentimentele Te-ar putea interesa si: 11 sfaturi pentru a-i invata pe copii sa-si exprime sentimentele

5. Indruma-i pentru a gasi pozitivitate in fiecare situatie

Viata nu este simpla, accepta-o. Uneori, gasirea experientelor pozitive intr-o situatie diferita poate fi mai usor de spus decat de facut. Indruma-i sa gaseasca elemente pozitive in fiecare situatie negativa si sa fie recunoscatori pentru lectiile pe care le-au invatat in viata.

6. Exercitiu

Elaboreaza un plan de o luna pentru a dezvolta sentimentul de recunostinta in copilul tau. Incepe un ritual de recunostinta zilnic cu copilul tau si multe lucruri bune care s-au intamplat in viata acestuia pentru care sa fie recunoscator. Poate fi la fel de mic ca sa multumeasca pentru o dimineata frumoasa, mancare buna, viata sanatoasa, somn bun, lumina frumoasa a lunii etc. 

Aceasta practica va ajuta cu siguranta copiilor sa isi schimbe viziunea asupra vietii. Se vor simti mai multumiti, conectati si vor privi paharul pe jumatate plin. De asemenea, ii va invata sa cultive un sentiment de apreciere pentru lucrurile pe care le iubim.

Beneficiile de a manca acasa

Mesele de familie includ alimente bogate in nutrienti, care ofera nutrienti complet copiilor. Astfel de nutrienti ii ajuta sa creasca puternici si sanatosi, atat mental, cat si fizic. In plus, alimentele facute in casa reduc sansele copiilor de a castiga in greutate in plus, deoarece alimentele pe care le consuma sunt sanatoase.

In plus, adolescentii care participa la mesele de rugaciune in familie sunt mai putin probabil sa consume alcool, droguri, tutun sau tigari. Pe scurt, copiii invata sa-i asculte pe ceilalti, sa-si asculte batranii, sa-i respecte, sa-si impartaseasca rutina zilnica, sa serveasca, sa ajute, sa exerseze recunostinta, sa-si rezolve conflictele si asa mai departe.

Sfat: – Implica-ti copiii de orice varsta in planificarea mesei de o zi, pregatirea mesei si chiar curatarea dupa masa!


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 6 sfaturi despre cum sa dezvoltati sentimentul de recunostinta la copii

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×