Aparat dentar mobil versus fix. Ce este mai bine să alegi pentru copilul tău

Aparat dentar mobil versus fix. Ce este mai bine să alegi pentru copilul tău

https://pixabay.com/photos/dentist-dental-care-patient-doctor-428645/

Alegerea corectă a unui aparat dentar poate avea un impact semnificativ asupra dezvoltării și alinierii dinților, în special în cazul tratamentelor ortodontice aplicate copiiilor, în perioada de creștere a dinților. Aparatul dentar fix, împreună cu aparatul Invisalign și cu cel mobil sunt principalele opțiuni pentru corectarea problemelor dentare la copii. Fiecare tip de aparat are avantaje și considerații specifice, iar decizia depinde de nevoile ortodontice individuale ale copilului, stilul de viață și preferințele personale.

Aparat dentar mobil

Aparatul dentar mobil reprezintă o opțiune flexibilă și convenabilă pentru corectarea problemelor dentare minore sau moderate la copii. Principalul avantaj al aparatului dentar mobil este capacitatea de a fi îndepărtat de către copil pentru scurte perioade de timp. Datorită flexibilității, aparatul dentar mobil oferă copilului libertatea de a mânca fără restricții majore și posibilitatea de a menține mai ușor o bună igienă orală.

În cele multe cazuri, puteți cumptăra aparat dentar mobil la un pret mai redus decât cel al unui aparat dentar fix sau Invisalign. Aparatul mobil are o construcție mai simplă și nu implică aceleași materiale complexe sau tehnologii ca celelalte opțiuni. Cu toate acestea, costurile pot varia în funcție de factori precum durata tratamentului, numărul de ajustări necesare și specificațiile individuale ale cazului.

Aparatul Invisalign

Similar cu aparatul dentar mobil, Invisalign reprezintă o opțiune flexibilă pentru corectarea problemelor dentare fără a necesita arcuri sau brackeți. Cu toate acestea, există câteva caracteristici distinctive care fac din Invisalign o alegere unică pentru mulți pacienți. Gutierele personalizate ale aparatelor Invisalign sunt realizate folosind tehnologia de scanare 3D avansată, ceea ce asigură o potrivire perfectă și un confort ridicat în timpul purtării.

10 sfaturi pentru a preveni obezitatea infantila Te-ar putea interesa si: 10 sfaturi pentru a preveni obezitatea infantila

Deoarece seturile de gutiere sunt schimbate periodic, dinții se vor mișca treptat către poziția dorită, fără necesitatea ajustărilor regulate în cabinetul dentistului. Un dentist pentru copii din Bucuresti poate fi în măsură să recomande aparatul dentar potrivit, în funcție de  necesitățile individuale ale copilului și de natura problemelor dentare identificate.

Aparatul dentar fix

Aparatul dentar fix, cunoscut pentru eficacitatea sa în corectarea problemelor dentare complexe, este un dispozitiv ortodontic conceput din brackeți (elemente mici lipite pe fiecare dinte) și dintr-un arc metalic care conectează brackeții. Datorită structurii sale solide și a faptului că este constant fixat pe dinți, aparatul dentar fix poate exercita presiuni direcționate pentru a muta dinții în poziția corectă într-un mod mai precis și mai controlat. Nivelul lor ridicat de precizie este deosebit de util în cazul problemelor dentare severe, cum ar fi problemele de ocluzie.

Deși aparatul dentar fix poate produce rezultate mai precise și mai rapide, acest tip de aparat poate fi mai dificil de întreținut, deoarece nu poate fi îndepărtat înainte de realizarea periajului dentar, la fel ca aparatul dentar mobil. În ceea ce privește costurile, un aparat dentar fix poate fi mai scump decât varianta mobilă, dar mai ieftin decât un aparat Invisalign.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Aparat dentar mobil versus fix. Ce este mai bine să alegi pentru copilul tău

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×