Cele mai potrivite biciclete pentru copii, in functie de varsta

Cele mai potrivite biciclete pentru copii, in functie de varsta

Majoritatea oamenilor isi amintesc inca primele biciclete si toate momentele dureroase, dar distractive pe care le-au trait cand au invatat sa mearga prima data pe bicicleta. Permiterea copiilor nostri sa experimenteze aceeasi distractie, le va oferi bucurie si amintiri frumoase, de care sa isi aminteasca in timp. Exista atat de multe avantaje ale ciclismului pentru copii, cum ar fi acela ca o bicicleta buna il va scoate pe micutul tau de pe canapea si il va incuraja sa exploreze natura,in aer liber, ceea ce nu este numai distractiv, dar si benefic pentru sanatatea celui mic.

A achizitiona o bicicleta potrivita pentru micutul tau, nu inseamna doar sa te indrepti catre magazinul de biciclete si sa cumperi orice model, ci este nevoie de mai mult decat atat. Trebuie sa luati in considerare mai multi factori, cum ar fi: dimensiunea rotilor, accesoriile si modul de functionare al bicicletei. In cele ce urmeaza va fi prezentata o lista cu bicicletele potrivite pentru copii, in functie de varsta celor mici. 

Biciclete pentru copii de 2-3 ani

La aceasta varsta, copiii nu isi pot mentine foarte bine echilibrul, deci sunt recomandate bicicletele fara pedale, care sunt manevrate de parinti. In acest fel, copilul este in siguranta, dar totusi i se formeaza notiunea de echilibru si in aclasi timp, cel mic va sesiza si cum sa controleze directie de mers. Daca doriti sa achizitionati o bicicleta standard, atunci este recomandat sa urmariti daca are sau nu roti ajutatoare. Rotile ajutatoare ii vor da incredere celui mic si astfel, in timp cand copilul mai creste, le puteti scoate.

Biciclete pentru copii de 3-5 ani

La aceasta categorie de varsta, bicicletele potrivite sunt acelea care sunt dotate cu frane, pedale si tractiune cu o singura viteza. Unul dintre factorii cheie de proiectare a bicicletelor pentru aceasta categorie de varsta, este siguranta faptului ca bicicleta este durabila si usoara, deoarece trebuie sa reziste la exuberanta copiilor de 3-5 ani.

3 idei de cadouri inedite pentru copii Te-ar putea interesa si: 3 idei de cadouri inedite pentru copii

Biciclete pentru copii de 5-8 ani

Dimensiunile rotilor acestor biciclete trebuie sa fie de aproximativ 20 de inch, adica cu un diametru de 50 cm. Aceste biciclete sunt proiectate sa fie rezistente, dar totusi sunt usoare, dar in acelasi timp ofera o buna stabilitate. Sunt de asemenea, potrivite pentru drumetii la munte si nu numai. Bicicletele pentru copii cu varste intre 5 si 8 ani potrivite, sunt acelea care au tractiune cu mai multe viteze si un sistem avansat de franare.

Biciclete pentru copii de 8-12 ani

Bicicletele pentru copii cu varste intre 8 si 12 ani ofera toate avantajele bicicletelor cu dimensiuni complete in ceea ce priveste proiectarea cadrului, tractiunea pe viteze si sistem de franare. Singura diferenta intre ele si bicicletele de dimensiuni pentru adulti este ca geometria cadrului a fost optimizata in jurul unei roti de aproximativ 24 inch.

Bicicletele montane cu roti de 24 inch vor avea adesea suspensie pentru partea din fata pentru a facilita o manevrabilitatea. Acestea vor avea mai multe viteze, astfel incat copilul dumneavoastra sa poata face fata inclinarilor si coborarii mai abrupte.

Bicicletele reprezinta pentru copii un mod ideal de distractie si un excelent motiv pentru a petrece cat mai mult timp in natura, alaturi de prieteni. In cele din urma, atunci cand alegeti o bicicleta pentru copilul dumneavoastra, este indicat sa urmariti greutatea acesteia, accesoriile si dimensiunea.

Este recomandat, de asemenea, sa va orientati si in functie de cunostintele copilului dumneavoastra de a-si mentine echilibrul, de a mentine directia potrivita si de a regla viteza de mers. Majoritatea modelelor de biciclete pentru copii au roti ajutatoare. Acestea se pot detasa cu usurinta dupa ce piticul se obisnuieste sa isi mentina singur echilibrul. 


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai potrivite biciclete pentru copii, in functie de varsta

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×