Cum sa alegi cel mai bun cantar pentru bebelusi

Cum sa alegi cel mai bun cantar pentru bebelusi

Cantarirea copilului in mod regulat dupa nastere este o modalitate prin care medicii se asigura ca bebelusul tau creste corect. Greutatea este un mare indicator al problemelor potentiale de sanatate, chiar si la adulti. Copilul tau este cantarit chiar la nastere. Acesta va fi, cel mai probabil, cantarit, la fiecare consult medical, cum ar fi vaccinurile sau controalele generale de sanatate.

Copilul tau nu numai ca va fi cantarit, dar vor fi, de asemenea, masurati. In acest fel, greutatea copilului dumneavoastra poate fi interpretata si in raport cu inaltimea. Aceste vizite vor avea loc aproximativ o data pe luna pentru primele sase luni, din viata copilului dumneavoastra. Totusi, este recomandat sa cantariti copilul cel putin la doua saptamani deoarece, schimbarile in greutate sunt rapide, mai ales in primele luni de viata.

Caracteristici esentiale ale cantarelor pentru copii

Iata care sunt cele mai importante functii, pe care sa le urmariti atunci cand achizitionati un cantar pentru bebelusi. 

Functia TARA/TARE
Functia TARA sau TARE, in functie de model, este o modalitate de a obtine citirea cat mai exacta a greutatii copilului dumneavoastra. Aceasta functie va scadea orice greutate suplimentara care poate fi adaugata de haine si scutece. Acest lucru functioneaza mai intai prin plasarea elementelor suplimentare pe cantar, urmand sa apasati pe butonul TARA astfel incat scara sa inregistreze aceasta greutate ca zero, apoi adaugati copilul. Atunci va masura doar greutatea copilului.

Tava pentru amplasarea bebelusului
Tava cantarului este locul unde copilul va fi culcat, asa ca nu este de mirare ca aceasta este o caracteristica foarte importanta de luat in considerare. Exista trei domenii principale de verificat la orice cantar cu tava sau suport pentru bebelusi: siguranta, confort si versatilitate.

Siguranta este foarte importanta pentru orice produs pentru bebelusi. Daca mesele de schimbare au balustrade si curele de talie, de ce ar trebui sa fie diferit cantarul? Majoritatea cantarilor nu au centura de siguranta, dar multe dintre modele sunt curbate. Aceasta curbura are rolul de a mentine copilul, in centrul cantarului. Acest lucru diminueaza riscul ca cel mic sa se rostogoleasca. Asigurati-va ca tot timpul tineti o mana pe copilul dumneavoastra, in timp ce acesta este pe cantar.

Sursa de alimentare
Asa cum am mentionat anterior, multe cantare vor necesita un fel de sursa de energie. Cantarile care folosesc bateriile sunt cele mai intalnite, fiind portabile, astfel incat sa aveti optiunea de a amplasa cantarul, oriunde aveti nevoie.

Cele mai recunoscute modele de cantare pentru bebelusi

Iata care sunt principalele tipuri de cantare, pe care le vei regasi, in prezent, in comert. Fiecare dintre aceste modele prezinta avantaje si dezavantaje, asa ca, alege modelul care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale.

Cantar multifunctional pentru bebelusi

Cantarul multifunctional electronic pentru bebelusi este ideal, daca iti doresti sa il utilizezi pe termen lung. Aceste modele de cantare, au tavita detasabila si dupa ce copilul creste, se poate utiliza ca un cantar obisnuit. ESte un cantar precis, care afiseaza pe ecran cand este depasita greutatea maxima. De obicei, aceste modele suporta o greutate de aproximativ 20 de kilograme pentru tavita si pana la 50 de kilograme, atunci cand tava suport este inlaturata.

Cele mai frumoase baldachine pentru copii Te-ar putea interesa si: Cele mai frumoase baldachine pentru copii


Cantar electronic pentru bebelusi

Balantele digitale pentru copii au fost concepute pentru a reduce efortul de a masura greutatea, cu ajutorul clasicelor cantare mecanice. Greutatea obiectului plasat pe cantarul digital este distribuita uniform pe senzorii din interior, apoi datele sunt prelucrate electronic. Valoarea greutatii apare apoi pe un ecran mic, LCD. Cantarul digital este metoda preferata de mamici, care trebuie sa-si masoare rapid bebelusul. Majoritatea celorlalte tipuri de cantare folosesc mai multe functii pentru a masura greutatea copilului. De obicei, aceste cantare sunt dotate cu indicatoare de baterie, de supragreutate, detalii care sunt afisate direct pe ecran.


Cantar mecanic pentru bebelusi

Un cantar mecanic foloseste un mecanism glisant cu arcuri pentru a masura greutatea. Indicatorii de greutate trebuie glisati pe partea superioara si inferioara a barei de echilibru pana cand mecanismul de pe un capat este perfect centrat. Puteti citi apoi masuratorile. In timp ce cantarele mecanice sunt cu siguranta exacte si bune, acestea sunt utilizate in general in spitale, de catre specialisti. Este nevoie de o buna dexteritate deoarece dureaza destul de mult timp pana sa echilibrezi cantarul, timp in care bebelusul nu are rabdare sa astepte.


Cantarele pentru bebelusi pot avea o varietate de alte functii, cum ar fi includerea sunetelor muzicale. Acest lucru ar functiona in mod similar cu muzica din interiorul balansoarelor si au acelasi efect de calmare a bebelusului. Acest lucru va mentine copilul stabil, pentru o citire mai exacta. Cantarul de acasa nu trebuie sa inlocuiasca niciodata ingrijirile medicale de specialitate. Daca observati o modificare a greutatii copilului dumneavoastra, atunci cand il cantariti, asigurati-va ca apelati la medicul pediatru al copilului.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cum sa alegi cel mai bun cantar pentru bebelusi

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×