Care este modul corect de a-ti educa copilul?

Care este modul corect de a-ti educa copilul?

Copiii petrec foarte mult timp la scoala. Ei stau aproximativ 900 pana la 1.000 de ore pe an in scoala, potrivit Centrului de Educatie Publica. Prin urmare, parintii si ingrijitorii trebuie sa se asigure ca copiii lor primesc cea mai buna educatie posibila in acele ore. Sa aruncam o privire la cele mai bune modalitati de a educa un copil.

Participati la scoala copilului dvs.

Implicarea este esentiala. Participati la conferinte pentru profesori, luati o pozitie voluntara in ofertele scolare si cunoasteti profesorii si alti parinti. Toti ceilalti sunt la fel de ocupati ca tine, iar copilul dvs. va intelege ca iti pasa de el si de educatia sa. Vizitati scoala si site-ul web. Comunicarea despre scoala cu copilul dvs. va merge mai lejer daca intelegeti ce este pentru ei la scoala. Vazandu-va implicat in viata lor, copilul va avea o incredere mai mare in el.

Asigurati-va ca temele se fac la timp

Adultii au cu siguranta munca destul de solicitanta, iar ultimul lucru pe care ar putea sa il faca este sa urmareasca temele copiilor - este important, totusi. De asemenea, trebuie sa sprijiniti profesorii in temele pe care le ofera studentilor. Ei incearca sa-ti educe copiii, si astfel vor oferi uneori teme destul de complexe dar care au menirea sa il dezvolte mental pe copilul tau. Este important totusi sa va intrebati mereu copilul daca are nevoie de ajutor cu temele sau nu.

Asigurati-va ca copilul dvs. este gata sa invete cand ajunge acasa de la scoala

Am auzit ca nutritia joaca un rol-cheie in invatare, dar cat de mult? Daca aveti un copil care refuza sa manance micul dejun in favoarea petrecerii de ziua de nastere la scoala, sau un adolescent care nu pare sa iasa din pat la timp, atunci trebuie facuta o schimbare. Totusi, ca parinte sau tutore, trebuie sa va asigurati ca copiii dvs. au suficient somn, sunt bine hraniti, hidratati si se indreapta spre scoala cu cea mai buna atitudine posibila. Discuta cu copilul tau despre importanta acestor lucruri si cat de esential este sa aiba un stil de viata sanatos.

Cum poti sa-ti ajuti copilul in perioada de adaptare scolara? Te-ar putea interesa si: Cum poti sa-ti ajuti copilul in perioada de adaptare scolara?

Invatati-va copilul cum sa fie organizat

Una dintre cele mai valoroase abilitati este organizarea. Poate suna trivial, dar organizarea este roca de baza pentru completarea proiectelor la timp. Organizarea este o abilitate de viata de baza pe care copiii o vor folosi la scoala, la locul de munca, si pentru tot restul vietii lor. Invatati-i pe copiii tai sa puna lucrurile departe cand se joaca cu ele si sa organizeze lucruri cum ar fi hainele si cartile pentru o gasire rapida. Pentru a intelege modul in care abilitatile organizationale afecteaza copiii mai tarziu in viata, aruncati o privire la aceste seturi de competente de afaceri:

·Crearea si pastrarea termenelor limita

·Delegatie

·Setarea obiectivelor si obiectivele de intalnire

·Luarea deciziilor

Asigurati-va ca copilul dvs. este la scoala la timp, in fiecare zi

Copilul tau poate invata numai daca este acolo, gata sa asculte, in stare buna de sanatate. Pastrati-va copiii acasa daca sunt bolnavi sau pentru o ocazie foarte speciala, dar nu ii lasati sa ramana acasa prea des.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Care este modul corect de a-ti educa copilul?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×