CDC modifica ghidul pentru otravirea cu plumb la copiii mici

CDC modifica ghidul pentru otravirea cu plumb la copiii mici

Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) au actualizat valoarea de referinta pentru plumb la copiii mai mici de 6 ani. Noul prag acceptabil coborat este de asteptat sa dubleze numarul copiilor cu cantitati potentiale de plumb in sange, de la aproximativ 200.000 la aproximativ jumatate de milion, potrivit estimarilor guvernamentale.

Aceasta inseamna ca medicii si oficialii de sanatate publica pot recomanda masuri medicale sau de monitorizare a mediului daca exista intre 3,5 si 5 micrograme pe decilitru (µg/dL); pragul anterior a fost de 5 µg/dL sau mai mare. Aceste interventii ar putea include consiliere nutritionala si pasi, cum ar fi vizite la domiciliu, luati pentru a identifica sursa expunerii la plumb, potrivit actualizarii.

„Aceasta actualizare este o buna reamintire ca nu exista un nivel sigur de plumb in sange (BLL) la copii”, spune Roopa Thakur, MD, medic pediatru la Cleveland Clinic din Ohio. „Chiar si nivelurile scazute pot provoca rau”, adauga ea.

Ce este otravirea cu plumb?

Otravirea cu plumb este atunci cand sanatatea sau functiile corpului unui copil sau adult sunt afectate negativ de contaminarea cu plumb din ceva pe care l-au mancat, baut, atins sau inhalat, potrivit CDC.

Modul in care un organism gestioneaza expunerea la plumb depinde de multi factori, inclusiv de varsta unei persoane si de sanatatea generala, precum si de sursa, cantitatea si durata expunerii la plumb.

Nivelurile de plumb la copii au scazut, dar sunt inca gasite la aproximativ 1 din 2 copii

Cand CDC a inceput pentru prima data sa defineasca BLL anormal, in anii 1970, nivelul considerat „necuvenit sau crescut” a fost de peste 10 ori mai mare decat noul nivel de referinta. La acel moment, nivelul mediu de plumb gasit in sangele copiilor era de 15 µg/dL. In Sondajul national de examinare a sanatatii si nutritiei 2015-2016 (NHANES), media BLL la copiii cu varsta mai mare de 1 an a fost semnificativ mai mica - mai putin de 1 µg/dL.

Totusi, un studiu publicat in JAMA Pediatrics  in septembrie 2021 a constatat ca 50,5% dintre cei peste un milion de copii testati la nivel national aveau niveluri detectabile de plumb. Cercetatorii au descoperit ca BLL mai mare a fost corelat cu saracia, rasa si tipul de locuinta.

Principalii factori de risc pentru otravirea cu plumb

Copiii mai mici de 6 ani sunt expusi unui risc mai mare de intoxicatie cu plumb, in ​​parte pentru ca corpul lor se dezvolta si creste atat de repede si, de asemenea, pentru ca au tendinta de a-si pune mainile si obiectele care pot fi contaminate cu praf de plumb in gura.

Aparat dentar mobil versus fix. Ce este mai bine să alegi pentru copilul tău Te-ar putea interesa si: Aparat dentar mobil versus fix. Ce este mai bine să alegi pentru copilul tău

Alti factori de risc de top pentru expunerea la plumb includ urmatorii:

 • Copiii care locuiesc in case construite inainte de 1978 (atunci cand guvernul federal a interzis folosirea vopselei pe baza de plumb de catre consumatori), in special case din orase interioare sau case construite inainte de 1950, deoarece acele case pot contine vopsea cu continut mai mare de plumb.
 • Adultii care lucreaza in locuri de munca care implica expunerea la plumb, inclusiv producatori de baterii, lucratori in reconstructia podurilor, lucratori in constructii, instructori de poligon si armurieri.
 • Fetusii in curs de dezvoltare prezinta un risc mai mare de rezultate negative asupra sanatatii.
 • Fumatorii si persoanele din gospodaria lor (din cauza expunerii la fumatul pasiv)

Semne si simptome ale intoxicatiei cu plumb

In multe cazuri, copiii care au otravire cu plumb nu au niciun simptom; de aceea, evaluarea expunerii si screening-ul sunt importante. Copiii care par sanatosi pot avea de fapt un nivel ridicat de plumb in corpul lor, potrivit Spitalului de Copii din Boston.

Simptomele intoxicatiei cu plumb pot include urmatoarele:

 • Probleme de comportament si de invatare
 • Crestere incetinita
 • Probleme de auz
 • Anemie
 • Iritabilitate
 • Pierderea poftei de mancare
 • Oboseala

Nivelurile ridicate de otravire cu plumb pot provoca convulsii, coma si chiar moartea.

Cum afli BLL al copilului tau?

Fiecare stat are propriile reguli, dar, de obicei, cel putin o data pe an, la o intalnire de sanatate sau la un alt tip de vizita la medic, parintii copiilor mici sunt rugati sa completeze un scurt chestionar care verifica expunerea potentiala la plumb, spune dr. Thakur.

„Vrim in special copiii mici de 1 sau 2 ani. Aceasta este perioada in care cel mai probabil ar fi expusi la plumb, deoarece se tarasc pe podea si isi pun lucruri in gura”, spune ea.

Un test de sange este cel mai simplu mod de a afla daca copilul dumneavoastra are otravire cu plumb. Daca credeti ca copilul dumneavoastra a fost expus la plumb, discutati cu medicul dumneavoastra despre efectuarea unui test de sange. Este adesea acoperit de asigurari private, potrivit CDC. Pentru copiii inscrisi in Medicaid, costul este acoperit si multe departamente de sanatate pot efectua testul.

Cum sa-ti pregatesti copilul pentru un test COVID Te-ar putea interesa si: Cum sa-ti pregatesti copilul pentru un test COVID

„Chiar daca un test anterior nu a aratat nicio expunere, daca ceva se schimba in viata ta – de exemplu, un nou centru de ingrijire a copiilor sau o casa si esti ingrijorat de expunerea la plumb, discuta cu furnizorul tau de asistenta medicala”, spune Thakur.

Aceste recomandari sunt un pas bun si speram ca vor incuraja statele sa schimbe reglementarile pentru a interveni atunci cand sunt identificate niveluri mai scazute de expunere la plumb - dar acest lucru s-ar putea sa nu se intample imediat, spune Thakur.

Thakur indica Ohio ca exemplu. Desi poate exista un raport emis pentru un copil al carui BLL este de 5 µg/dL sau mai mult, testul trebuie sa arate un nivel in sange de 10 µg/dL sau mai mare pentru a declansa o investigatie la fata locului intr-o resedinta, o unitate de ingrijire a copiilor sau o scoala. , conform regulilor statului.

Sfaturi rapide pentru reducerea expunerii gospodariei dvs. la plumb

Verificati-va vopseaua. Vopseaua cu plumb inca exista in milioane de case mai vechi din Statele Unite, dar de obicei se afla sub straturi de vopsea mai noua, fara plumb. Daca vopseaua este in stare buna, de obicei nu este o problema. In cazul in care vopseaua pe baza de plumb se decojeste, se ciobieste, se crapa, se creeaza, este deteriorata sau umeda, aceasta ar putea duce la expunere si necesita o atentie imediata, conform Agentiei pentru Protectia Mediului din Statele Unite (EPA).

Pastrati toate suprafetele vopsite din casa in stare buna si folositi o carpa umeda sau un prosop de hartie pentru a curata praful in mod regulat.

Contactati compania de apa sau un instalator pentru a afla daca conducta care va leaga casa de conducta de apa (numita si linie de serviciu) este facuta din plumb.

EPA cere sistemelor comunitare de apa sa furnizeze clientilor lor un Raport de incredere a consumatorilor (CCR, numit si raport anual de calitate a apei potabile). Aceste rapoarte trebuie trimise la data de 1 iulie a fiecarui an; daca nu primiti raportul, sunati la furnizorul local de apa.

Daca obtineti apa dintr-o fantana privata si credeti ca poate contine plumb, puteti contacta ofiterul de certificare de stat pentru o lista a laboratoarelor din zona dvs. care o pot testa.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la CDC modifica ghidul pentru otravirea cu plumb la copiii mici

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×