Cum inveti un copil sa inghita o pastila? Sugestie: folositi acadele

Cum inveti un copil sa inghita o pastila? Sugestie: folositi acadele

Cand ati inghitit ultima data o pastila, fie ea tableta sau capsula? In aceasta dimineata sau candva in ultima saptamana? Acum, va puteti aminti prima data cand a trebuit sa luati o pastila? Probabil ca nu.

Spre deosebire de primul tau sarut, de obicei nu este nimic remarcabil la prima data cand iei o pastila. Dar administrarea de medicamente solide pe cale orala nu vine in mod natural si sunt sanse sa fi trebuit sa fii invatat cum sa o faci. Si pentru ca nu-ti amintesti cum ai fost invatat, poate fi greu pentru parinti sa-si dea seama cum sa-si invete si copiii sa faca asta.

Dar iata cum puteti face procesul de invatare distractiv si sigur.

Este acest lucru necesar?

Inainte de a incerca sa-ti inveti copilul sa inghita o pastila, mai intai vezi daca copilul tau chiar are nevoie sa invete.

Majoritatea medicamentelor utilizate in mod obisnuit de copiii cu varsta sub 12 ani sunt usor disponibile sub forma de alte formulari decat pastile. Acestea includ lichide, suspensii, tablete masticabile si supozitoare. Lichidele si suspensiile vin de obicei in arome placute.

Medicii pot, de asemenea, sa scrie retete pentru a le permite farmacistilor sa compuna (compune) unele medicamente disponibile de obicei sub forma de pastile intr-o suspensie.

Daca aceste optiuni nu sunt disponibile, va trebui sa-ti inveti copilul sa inghita o pastila. De asemenea, va trebui sa mergi pe aceasta cale pe masura ce copilul tau creste, greutatea acestuia creste si unele dintre formularile prietenoase pentru copii nu mai sunt potrivite. Acest lucru se datoreaza faptului ca dozele mai mari deseori necesare pot fi imposibil de administrat folosind produse pentru copii. Asa ca ar fi mult mai usor si mai ieftin sa folosesti o tableta sau o capsula.

Cu toate acestea, nu fi tentat sa zdrobesti sau sa spargi o pastila pentru ei, sau sa le ceri sa o mestece, decat daca farmacistul tau a dat aprobarea pentru acel medicament. Acest lucru poate afecta modul in care medicamentul este absorbit, ceea ce poate duce la supradozaj.

Cum sa-ti pregatesti copilul pentru un test COVID Te-ar putea interesa si: Cum sa-ti pregatesti copilul pentru un test COVID

Transforma-l intr-un joc

Predarea tehnicilor de relaxare, invatarea prin imitatie sau modelare si invatarea prin repetare si exercitii fizice sunt toate modalitati utile de a preda inghitirea pastilelor. Cu toate acestea, transformarea lui intr-un joc este populara.

In primul rand, aceasta metoda NU este potrivita copiilor sub cinci ani. Mecanismul inghitirii este prea greu de inteles pentru ei si este posibil ca atat tu, cat si copilul sa ajungeti frustrati. De asemenea, cu cat sunt mai tineri, cu atat gatul lor este mai mic si este posibil ca ceva sa se blocheze.

Baza jocului este sa incepi copilul sa incerce sa inghita alimente foarte mici, de zi cu zi, si sa ajunga la lucruri de marimea unei pastile. Acadele (bomboanele) sunt cele mai bune pentru ca nu trebuie sa-ti convingi copilul sa joace jocul.

Mai important, acadelele sunt solubile in apa, asa ca, daca exista probleme, puteti cere copilului sa bea o bautura mare de apa pentru a o desprinde. Daca nu stiti daca acadele este solubila in apa, testati-l mai intai intr-un pahar cu apa pentru a vedea daca se dizolva.

Incepeti copilul cu cea mai mica acadea. Cereti-i sa stea drept, cu fata in fata, fara sa-si incline capul in sus sau in jos. Rugati-i sa ia o inghititura de apa inainte de fiecare acadele, pentru a-i pregati pentru actiunea de inghitire. Apoi cereti-i sa puna acadele pe limba (cel mai bine este spre spate) si sa mai ia o inghititura pentru a o spala.

Daca o pot inghiti, treceti la urmatoarea dimensiune. Dar daca nu pot, cereti-le sa mestece si sa inghita si sa incercati din nou.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum inveti un copil sa inghita o pastila? Sugestie: folositi acadele

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×