Cum sa-ti pregatesti copilul pentru un test COVID

Cum sa-ti pregatesti copilul pentru un test COVID

Am fost indemnati sa ne testam COVID chiar daca avem simptome usoare. Sau poate ca nu avem simptome, dar suntem un contact apropiat sau intamplator al unui caz cunoscut. Aceasta include copiii.

Deci, ce poti face pentru ca testarea COVID sa fie cat mai simpla si fara stres posibil pentru copilul tau?

Cu putina pregatire, joc de rol si modelarea tipului de comportament pe care ati dori sa-l vedeti, procesul poate fi simplu.

Incepeti conversatia acum

In mod ideal, doriti sa incepeti conversatia despre testarea COVID inainte ca copilul dumneavoastra sa aiba cu adevarat nevoie de un tampon. Reflectati impreuna asupra pandemiei de pana acum si imaginati-va ce s-ar putea intampla in viitor.

Anuntati copilul ca testele COVID asigura ingrijirea persoanelor bolnave si impiedica raspandirea virusului altora.

Indica site-urile de testare COVID cand treceti cu masina.

Pregatirea este cheia

Cunoasterea a ceea ce se va intampla este importanta pentru ca copiii sa se simta controlati si imputerniciti in situatii precum testarea COVID.

Incurajati-i sa vizioneze videoclipuri care arata copii care fac un test COVID, ca acesta.

Incurajeaza intrebarile si fii deschis sa le raspunzi sincer. Recunoasteti ca va simtiti incomod sa aveti ceva impins in sus. Dar disconfortul va fi doar temporar.

Acest videoclip canadian arata tamponul mergand chiar pe nasul unui copil. Videoclipul spune ca seamana un pic cu ceea ce se intampla atunci cand iti trage apa in nas sau cu senzatia de furnicaturi pe care o ai in nas dupa o bautura gazoasa.

Tamponul va urca pe nas, dar numai pentru aproximativ cinci secunde. Numara-i.

Copiii raporteaza ca se simt inselati daca li se spune ca o procedura nu va strica atunci cand o face. Acest lucru ii poate determina sa nu aiba incredere in procedurile medicale viitoare.

In functie de varsta copilului, ai putea ajuta si la pregatirea unui joc de rol, cunoscut sub numele de joc terapeutic. Acest tip de preparat ii ajuta pe copii sa se simta mai confortabil si mai putin anxiosi inaintea procedurilor medicale.

Pentru testarea COVID, aceasta poate include solicitarea copilului sa incerce sa poarte o masca. Apoi, copilul tau poate folosi cativa baterii de vata lipiti impreuna pentru a face un tampon lung, pentru a-si „testa” plusul sau papusa.

Inainte sa pleci

Pentru a ajuta copilul sa se simta in control asupra a ceea ce li se intampla, ganditi-va la modul in care poate participa la proces. Ofera-le de unde este posibil.

Care sunt cauzele despicaturii palatine si ce sa faci daca copilul tau o are? Te-ar putea interesa si: Care sunt cauzele despicaturii palatine si ce sa faci daca copilul tau o are?

La ce centru de testare ar dori sa mearga? Ce jucarie ar dori sa ia cu ei pentru a o tine in timpul testului? Poate fi o asteptare lunga pentru test. Ce lucruri distractive ar putea sa ia cu ei sau sa faca pentru a-si petrece timpul? Ce gustare ar dori sa ia?

In timpul testului

Copiii se pricep la indiciile parintilor lor, asa ca ramaneti calmi si increzatori atunci cand va duceti copilul la testare. Daca sunteti si tu testat, ar putea dori sa te vada ca mergi primul.

Cereti testatorului sa vorbeasca despre ceea ce fac. Evitati distragerile si mita. Oferirea de mita poate da copilului impresia ca exista ceva de care sa-si faca griji, iar distragerile il pot lasa pe copil suspicios de motivul pentru care a fost distras.

Ca si in cazul vaccinarilor, unor copii le poate placea sa priveasca astfel incat sa stie ce se intampla, mai degraba decat sa inchida ochii. Ofera-i copilului tau optiunea.

Fiti pe deplin prezent cu copilul dumneavoastra in timpul procedurii si puneti-va telefonul deoparte.

Umorul poate ajuta la mentinerea lucrurilor usoare si reduce nivelul de stres. Ce au in comun glumele cu COVID-19? Sunt atragatoare!

Dupa test

Trebuie sa mergeti acasa pana cand primiti un rezultat, asa ca ganditi-va cu copilul dumneavoastra despre cateva lucruri distractive de facut in timp ce asteptati.

Explicati ca rezultatul lor va reveni fie pozitiv, fie negativ. Pozitiv inseamna ca aveti COVID-19, negativ inseamna ca nu aveti.

Luati in considerare cum sa va ajutati cel mai bine copilul sa faca fata unui rezultat pozitiv. Unii copii pot avea o oarecare anxietate in legatura cu acest lucru, chiar daca au simptome foarte usoare.

Pe scurt

In general, aceasta abordare respectuoasa a asistentei medicale centrate pe copil se concentreaza pe dezvoltarea unei relatii de cooperare cu copilul, mai degraba decat pe utilizarea autoritatii sau a stimulentelor.

Am folosit aceasta abordare cu succes in proiectele noastre de cercetare pentru copii care implica evaluari invazive. Il ajuta pe copil sa se simta in control, ajuta la reducerea anxietatii in legatura cu procedurile medicale si il ajuta sa se simta imputernicit de experientele lor.

Priveste testarea COVID ca pe o oportunitate pentru copilul tau de a afla mai multe despre cum functioneaza ingrijirea sanatatii. O experienta de testare COVID care sa imputerniceasca va poate ajuta sa va pregatiti copilul pentru interactiunile viitoare cu sistemul de sanatate.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum sa-ti pregatesti copilul pentru un test COVID

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×