Cele mai interesante jocuri pentru copii, pentru calatorii distractive, cu masina

Cele mai interesante jocuri pentru copii, pentru calatorii distractive, cu masina

Nu exista ceva mai dificil decat un copil plictisit in masina. Nu numai ca vor tinde sa strige mai mult si sa isi doreasca mai multa atentie, dar, de obicei, sfarsesti mult prea obosit pentru a conduce masina. Este adevarat ca in prezent, gadget-urile stimuleaza atentia copiilor si este tentant sa utilizati aceasta metoda pentru a va bucura de liniste pe toata durata calatoriei.

Cert este ca tabletele si smartphone-urile nu trebuie sa fie o ultima solutie pentru un copil plictisit in timpul calatoriei cu masina. In plus, cei mici vor fi incantati sa afle lucrurilor noi si, in acelasi timp, le stimulati creativitatea, gandirea si memoria.

Jocuri distractive pentru copii, potrivite pentru calatorii cu masina

Calatoriile de durata cu masina sunt momente ideale, de care sa profitati la maxim de timp petrecut cu intreaga familie.Iata care sunt cele mai bune jocuri pentru calatoriile lungi cu masina, fara sa implice niciun fel de ecran sau dispozitiv tehnologizat.

Ghiceste animalul
Copilul se gandeste la un animal, iar tu iii vei adresa intrebari ca sa afli mai multe detalii despre acel animal. Intrabarile trebuie sa fie formulate, astfel incat, copilul sa raspunda cu da sau nu. Spre exemplu: Este mamifer? Are blana? Este domestic?

Continua povestea
Incepi o poveste cu o propozitie sau doua - apoi te opresti. Copilul tau spune apoi urmatoarele doua propozitii si se opreste. Un alt copil, in cazul in care mai ai unul continua povestea cu inca doua propozitii. Pana la finalul calatoriei va iesi o adevarata poveste si se vor aduna o multime de amintiri placute.

Fazan
Acest joc este ideal pentru copiii care deja au invatat alfabetul. Este un joc distractiv si simplu. Este nevoie ca unul dintre jucatori sa spuna alfabetul, in gand iar urmatorul copil sa spuna stop. Litera la care se opreste cel care spune alfabetul, da startul jocului. Dupa ce este stabilita litera, copilul care urmeaza trebuie sa formuleze un cuvant care sa inceapa cu acea litera, urmand ca urmatorul jucator sa formeze un cuvant cu ultimele doua silabe a cuvantului precedent.
4 experimente distractive pentru a starni curiozitatea copiilor pentru stiinta Te-ar putea interesa si: 4 experimente distractive pentru a starni curiozitatea copiilor pentru stiinta Blocajele sunt atunci cand nu se pot forma cuvinte cu ultime doua silabe precum obisnuita silaba nt de la restaurant. la cinci blocaje, FAZAN, jucatorul iese din joc.

Ce incape intr-o valiza?
Acesta este un joc clasic, care este asemnator cu FAZAN, dar de aceasta data, cuvintele trebuie sa reprezinte obiecte care chiar incap cu usurinta intr-o valiza. Nu sunt acceptate cuvinte care reprezinta: sentimente, lucruri abstracte, nume proprii sau obiecte si animale mari ca dimensiune.

Continua melodia
Probabil te-ai saturat de numeroasele melodii pentru copii. Ei bine, copilul tau nu este plictisit de acestea. Iata cum poti sa alternezi melodiile preferate ale celui mic, intr-un joc ce stimuleaza atentia si apeleaza la abilitatile copilului de a memora. Canta niste muzica pe care o iubesc copii tai si opreste-te. Copilul/copiii tai trebuie sa completeze versurile pentru a castiga. Puncte bonus daca cel mic va canta toata melodia.

Jocul preferintelor
Acesta este unul din jocurile preferate de parinti, dar si de copii. Poti afla atat de multe despre copiii tai, fara sa fie nevoie sa-i intrebi direct. Acum e momentul sa-i intrebi lucruri la care nu aveai raspuns, legate de preferinte, de scoala, de prieteni. Exemple de intrebari: Ce alegi intre tort si inghetata? Ce alegi intre rosu si verde? Ce alegi intre desene animate cu roboti si desene animate cu masini? Jocul devine distractiv atunci cand puneti dumneavoastra o intrebare, iar urmatoarea sa fie adresata de catre copil.

Jocurile in masina sunt mai distractive, fara ecran, atunci cand calatoria cu masina este o excursie, a carei scop este sa va apropiati mai mult de copii. Exista momente in care toate dispozitivele si ecranele trebuie oprite, astfel incat sa putem descoperi alte modalitati de a petrece timpul si de a ne bucura efectiv de calatorie, impreuna cu cei mici.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai interesante jocuri pentru copii, pentru calatorii distractive, cu masina

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×