Lentile de contact pentru copii: instrucțiuni de utilizare

Lentile de contact pentru copii: instrucțiuni de utilizare

Lentilele de contact sporesc încrederea și acceptarea de sine. Potrivit studiilor recente, 80% dintre adolescenți au spus părinților lor că le-a fost semnificativ mai bine după trecerea de la ochelari la lentile de contact!

Copiii sunt unii dintre subiecții cei mai importanți ai discuțiilor legate de utilizare în condiții de maximă siguranță, a lentilelor de contact. Cei mici pot întrebuința lentile de contact încă de la vârste fragede, din momentul în care sunt capabili să respecte normele elementare de aplicare și întreținere a articolelor medicale optice.

În acest sens, vom răspunde la câteva întrebări pe parcursul acestui articol. Copiii pot purta lentile de contact? De la ce vârstă? Sunt lentilele zilnice cele mai potrivite sau pote purta alte tipuri?

 

Alegerea lentilelor de contact în locul ochelarilor la copii

Copilul va vedea la fel de bine în tot câmpul vizual cu lentilele de contact, acest lucru se datorează faptului că lentilele stau foarte aproape de ochi. Spre deosebire de ochelari, lentile de contact nu vor sta în calea energiei copilului dvs. Dacă ai un copil activ, care poarta ochelari, știi foarte bine cât de greu este să îi păstrezi ochelarii în condiții de siguranță pentru cel puțin câteva săptămâni la rând. Lentilele de contact sporesc încrederea și acceptarea de sine. Potrivit studiilor recente, 80% dintre adolescenți au spus părinților lor că le-a fost semnificativ mai bine după trecerea de la ochelari la lentile de contact. Lentilele de contact sunt mai ieftine. Daca le-a pierdut, poți lua pur și simplu o nouă pereche. Dacă pierde sau deteriorază ochelarii (nimic nemaiauzit la copii), investiția este mai mare chiar și decât cea mai scumpă pereche de lentile de contact zilnice.

 

De când le este recomandat copiilor să poarte lentile de contact?

Nu există cea mai mică vârstă potrivită pentru a purta lentile de contact. Cel mai important este ca micuțul tău să aibă grijă singur de lentilele sale. Experiența în domeniu arată că și un copil de opt ani poate îngrji singur lentile de contact. Dar fiecare copil este diferit și o abordare individuală este crucială. Ceea ce este interesant este faptul că atunci când cei mici îmbrățișează ideea lentilelor de contact și igiena sunt de obicei mai responsabili, ei vor avea grijă mai mult decât adulții. Ei au puterea să se conformează perioadelor de curățare recomandată și nu le vor purta mai mult timp decât ar trebui.

Suflul cardiac la copii: ce este si de ce apare? Te-ar putea interesa si: Suflul cardiac la copii: ce este si de ce apare?

Un alt aspect este susținerea din partea părinților. Aceștia trebuie să supravegheze copilul până se deprinde cu rutina să scoată lentilele seara, să nu doarmă cu ele, să le curețe (dacă nu sunt de unică folosință), să schimbe soluția de întreținere, să-și însușească manevrele de pus și scos lentilele. Copiii se adaptează foarte ușor iar un bun obicei odată însușit, se menține și la vârsta adultă. Instruirea și chiar reinstruirea copiilor și a părinților de către oftalmolog sunt esențiale.

Deci, chiar și copiii de 6-7 ani, dacă sunt motivați și ajutați, reușesc.

În anumite situații, în scop terapeutic, medicul oftalmolog poate indica portul lentilelor de contact chiar de la vârste foarte mici:

  • după operația de cataractă congenitală fără implant de cristalin
  • tratamentul ambliopiei (ochiul leneș) – se asociază, de obicei, cu ocluzia temporară (acoperirea) ochiului sănătos. Se pot obţine o integrare mai bună a vederii periferice şi centrale și o vedere binoculară îmbunătățită.
  • încetinirea progresiei miopiei la copil. Există o tehnică nouă de adaptare a lentilelor de contact numită orthokeratologie. Lentile cu un design special realizează o remodelare blanda a corneei pe timpul nopții, permițând astfel copilului cu miopie să vadă bine (fără ochelar sau lentile) pe timpul zilei. Aceste lentile trebuie purtate minim 6-8 ore pe noapte, iar dimineața copilul le scoate. Efectul este total reversibil după 48-72 de ore de la întreruperea purtării lor.

 

Ce tip de lentile de contact să achiziționezi copilului tâu?

Pentru început, specialiștii recomandă lentilele zilnice pe care le aplică dimineața și le aruncă seara, fără a fi nevoie de curățare. Atunci când se obișnuiesc cu întregul proces, poți să le înlocuiești cu cele bi-lunare, la care intervalul de 14 zile este ideal pentru ochii copiilor. Alege doar lentile de contact de la Optilen, distribuitor cu renume pe piata accesoriilor de contact.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Lentile de contact pentru copii: instrucțiuni de utilizare

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×