Lentilele de cotact ca metoda de corectie a afectiunilor oculate aparute in randul copiilor

Lentilele de cotact ca metoda de corectie a afectiunilor oculate aparute in randul copiilor

Care este vârsta de la care copiii iși pot începe ”aventura” purtării lentilelor de contact? Aceasta si multe alte informatii utile le veti descoperi in randurile urmatoare!
Lentilele de contact sunt un instrument optim, practic si eficient in corectia celor mai intalnite afectiuni oculare, cum ar fi miopia, astigmatismul sau hipermetropia. Te scapa de riscul infectiilor, deoarece, fie sunt aruncate dupa indepartarea lor la finalul zilei, fie sunt supuse unui proces riguros de ingrijire, dezinfectare si curatare cu ajutorul unei solutii lentile de contact. Aceste reguli sunt respectare cu sfintenie de catre adulti.

Insa, oare au cei mici capacitatea necesara sa ingrijreasca si sa foloseasca corect un set de lentile de contact pentru copii, mai ales daca se afla la prima pereche de articole optice sau au purtat ochelari de vedere si parintii lor le propun acestora o noua provovare? Cu siguranta, raspunsul este pozitiv, mai cu seama ca cei mici poti opta, pentru inceput, pentru lentilele de unica folosinta, ce nu necesita ingrijire, sau pentru lentile bi-lunare sau sapatamanale, cu un timp limitat de utilizare.

Cum pot fi purtate?

Din cercetările recent realizate de către experții în oftalmologie, rezultă că cei mici sunt candidați cerți pentru purtarea lentilelor de contact. Aceștia sunt personalități cu o viață activă, implicați în numeroase activități extrașcolare, iar ochelarii se dovedesc, în aceste condiții, o alege neconvenabilă pentru activitățile recreative.

Majoritatea copiilor sunt motivați și determinați să aleagă o variantă practică de corectare a vedere. De aceea, ei pot respecta, cu ușurință, indicațiile și recomandările medicului oftalmolog. Ei sunt capabili să manevreze cu grijă lentilele de contact, fie că sunt sau nu supravegheați, iar acestea din urmă le aduc beneficii considerabile.

În ceea ce privește vârsta de la care copiii iși pot începe ”aventura” purtării lentilelor de contact, nu există nici cea mai mică interdicție și nici o vârstă minimă potrivită pentru ca aceștia să înceapă să poarte lentile de contact. Singura condiție este ca aceștia să fie capabili să aibă grijă singur de lentilele sale, să dispună îndemânarea necesară pentru a le manevra corect și să le poată îngriji și curața în fiecare zi.

De altfel, studiile și experiența experților în oftalmologie au relevat faptul că până și un copil de 8 ani poate fi capabil să aiba singur grijă de perechea sa de lentile de contact, și astfel, să își înceapă aventura în această direcție.

Ce sunt ftalatii si cum pun acestia in pericol sanatatea copiilor? Te-ar putea interesa si: Ce sunt ftalatii si cum pun acestia in pericol sanatatea copiilor?

În plus, odată ce încep să poarte lentile de contact, specialiștii au ajuns la concluzia că cei mici devin mai responsabili cu igiena, așa încât să nu poarte lentilele de contact mai mult timp decât este recomandat. Odată ce părinții, împreună cu copiii, aleg să facă trecerea de la ochelarii de vedere la lentilele de contact, un aspect foarte important de care trebuie să ținem cont este ca cel mic să învețe rapid, sub îndrumarea unui specialist, manevrarea corectă a lentilelor de contact. Odata de aceste obiceiuri sunt greșit deprinse în copilărie sau adolescență, este foarte greu să mai poată fi schimbate la maturitate.

Lentilele zilnice: o prima optiune

O prima optiune pentru copiii mai anxiosi sau care nu au dezvoltat abilitati privind curatarea si dezinfectarea lentilelor de contact ar fi alegerea unei marci de lentile de contact de unica folosinta.

Articolele medicale de unică folosință asigură un confort maxim pentru 12-24 de ore, după care se aruncă. Sunt ideale pentru cei care au ochi sensibili sau alergii, fac sport, vor să le poarte doar ocazional, sau pur și simplu vor ceva simplu de folosit, fiind posibil de purtat și pentru copii. Nu sunt făcute pentru a fi curățate și dezinfectate. 

Spre deosebire de lentilele zilnice, lentile de unică folosință nu necesită întreținere. Lipsa necesității de a le întreține și a le dezinfecta, face ca aceste lentile să fie recomande mai ales noilor purtători sau persoanelor care nu au timp sau posibilitatea de a le întreține în mod corespunzător, precum turiștii, sportivii sau copii.

Dacă alegi să porți lentile de unică folosință, nu vei mai avea nevoie de soluții sau accesorii de întreținere, lenscase-uri de depozitare sau tablete de deproteinizare. La fiecare purtare se folosește o lentilă nouă, sigilată și sterilă, ce oferă un confort sporit față de o lentilă ce a fost purată deja 2-3 săptămâni.

Grija întreținerii lentilelor lunare, precum și necesitatea de transporta soluții de curățare sau cutii pentru depozitare poate fi un stres în plus de care te poți lipsi în vacanță.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Lentilele de cotact ca metoda de corectie a afectiunilor oculate aparute in randul copiilor

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×