Utilizarea marijuanei pentru simptomele greturilor matinale

Utilizarea marijuanei pentru simptomele greturilor matinale

Femeile insarcinate care se confrunta cu greata sau varsaturi usoare si severe au marcat o probabilitate mai mare a consumului de marijuana in timpul sarcinii decat femeile fara aceste simptome. 

Femeile insarcinate pot folosi marijuana pentru a usura simptomele greturilor matinale

Cercetarea noastra anterioara a constatat ca prevalenta consumului de marijuana este in crestere in randul femeilor insarcinate”, a spus Kelly Young-Wolff, PhD, psiholog si om de stiinta de la Kaiser Permanente Northern California Division of Research si autorul principal al studiului. „Rapoartele mass-media si cateva studii mici au indicat recent ca femeile insarcinate pot folosi marijuana pentru a trata greturile matinale, dar exista o lipsa de date epidemiologice pe acest subiect”, noteaza dr. Young-Wolff. „Am emis ipoteza ca prevalenta consumului de marijuana in primul trimestru de sarcina ar fi crescuta in randul femeilor cu un diagnostic de greata si varsaturi in timpul sarcinii, iar rezultatele sunt in concordanta cu ceea ce ne asteptam.”

Cu alte cuvinte, aceste date sugereaza ca femeile pot folosi, de fapt, oala pentru greturile matinale legate de sarcina.

Constatarile sugereaza o legatura intre simptomele de greata in timpul sarcinii si consumul de marijuana

Studiul, care a observat mai mult de 220.000 de sarcini in California de Nord, a aratat ca femeile insarcinate care se confrunta cu greata si varsaturi severe au avut sanse de aproape patru ori mai mari de a consuma marijuana prenatala decat femeile insarcinate care nu se confrunta cu aceste simptome. Cei care pretindeau greata usoara in timpul sarcinii au prezentat sanse de doua ori mai mari de a consuma marijuana prenatala. Femeile din studiu au fost membre Kaiser Permanente din California de Nord, care au completat chestionare privind consumul de substante si au facut un test toxicologic de urina in primul lor trimestru.

In timp ce greata si varsaturile severe au aparut la 2,3% dintre femeile insarcinate din studiu, 11,3% dintre aceste femei au folosit marijuana in timpul sarcinii. Deoarece 15,3% dintre femeile din studiu au raportat greata si varsaturi usoare, 8,4% dintre aceste femei au consumat marijuana in timpul sarcinii. Aceasta se compara cu 4,5% dintre femeile din studiu care au raportat ca au consumat marijuana in timp ce nu au avut greata sau varsaturi in timpul sarcinii.

Metodele de livrare a marijuanei nu au fost analizate

Acest studiu nu a examinat modul in care a fost folosita marijuana; cercetatorii nu au generat date despre fumatul de marijuana versus consumul sau consumul de droguri in alt mod.

Preocuparile de sanatate publica inconjoara consumul de marijuana prenatala

„Prevalenta crescuta a consumului de marijuana prenatala in randul femeilor cu greata si varsaturi in timpul sarcinii este ingrijoratoare, avand in vedere potentialul de efecte adverse asupra sanatatii”, a spus Young-Wolff. „Nu exista indicatii aprobate pentru consumul de marijuana in timpul sarcinii, iar ghidurile nationale recomanda insistent femeilor insarcinate sa nu utilizeze marijuana. Desi exista o anumita incertitudine cu privire la riscurile consumului de marijuana in timpul sarcinii, cercetarile pana in prezent sugereaza ca consumul de marijuana in timpul sarcinii este asociat cu o greutate mai mica la nastere a puilor si cu tulburari neurocognitive.”

Care este legatura dintre greata prenatala si varsaturile si consumul de marijuana?

Potrivit Young-Wolff, efectele potential adverse ale consumului de marijuana pot depinde de potenta marijuanei utilizate, desi acest lucru ar necesita mai multe cercetari. „Este, de asemenea, posibil ca consumul de marijuana sa creasca riscul de greata si varsaturi in timpul sarcinii sau ca medicii sa aiba mai multe sanse sa diagnosticheze greata si varsaturile in timpul sarcinii atunci cand femeile raporteaza ca folosesc marijuana pentru a o trata”, a spus ea. „Sunt necesare studii pentru a intelege mai bine relatia cauzala dintre greata si varsaturi in timpul sarcinii si consumul de marijuana prenatala.”

10 remedii eficiente pentru a trata hemoroizii in timpul sarcinii Te-ar putea interesa si: 10 remedii eficiente pentru a trata hemoroizii in timpul sarcinii

Exista o conceptie gresita ca marijuana este sigura in timpul sarcinii?

Autorii studiului spera ca aceasta noua cercetare va educa femeile despre efectele potentiale ale consumului de marijuana in timpul sarcinii, spre deosebire de informatiile pe care le pot primi prin alte mijloace. „Exista multe preocupari cu privire la consumul de marijuana prenatala si la potentialul de efecte adverse asupra fatului”, spune Young-Wolff. „Cu toate acestea, studii recente sugereaza ca mass-media online si dispensarele de marijuana pot transmite mesaje care perpetueaza perceptia ca marijuana este un tratament sigur si eficient pentru greata si varsaturi in timpul sarcinii. Descoperirile noastre pot fi folosite pentru a educa medicii cu privire la prevalenta crescuta a consumului de marijuana in randul femeilor insarcinate cu greata si varsaturi in timpul sarcinii”, spune ea.

Medicii trebuie sa ofere femeilor insarcinate un tratament sigur si eficient pentru greturile matinale

Mai multe cercetari privind efectele consumului de marijuana asupra sanatatii sunt esentiale necesare, potrivit Young-Wolff, dar avand in vedere potentialele riscuri, este important ca medicii sa puna in legatura femeile cu greata si varsaturi in timpul sarcinii cu tratamente sigure si eficiente, recomandate din punct de vedere medical si sa le sfatuiasca. a nu folosi marijuana in timpul sarcinii. „Recomandam ca femeile care se confrunta cu greata si varsaturi in timpul sarcinii sa-si ceara medicului sa le sugereze modalitati aprobate din punct de vedere medical de a-si reduce simptomele care sunt sigure pentru copilul lor”, spune ea, adaugand: „O recenzie publicata in ianuarie 2018 in jurnalul Obstetrics & Ginecologie cele mai bune dovezi pentru gestionarea greatei si varsaturilor in timpul sarcinii, care a fost realizata de Colegiul American de Obstetricieni si Ginecolog [Comitetul pentru Practici Obstetrice], a sfatuit ca exista tratamente sigure si eficiente pentru a gestiona greata severa si ca greata usoara se remite adesea cu stilul de viata si schimbarile dietetice.”

Modalitati fara medicamente de a reduce greata si varsaturile in timpul sarcinii

Potrivit revizuirii, unele dintre recomandarile bazate pe stilul de viata pentru a reduce greturile matinale si simptomele de greata includ:

  • Mancarea frecventa a meselor mici pentru a evita stomacul plin
  • Evitarea alimentelor grase sau picante
  • Consumul anumitor alimente, cum ar fi gustari sau biscuiti fade, uscate sau bogate in proteine, inainte de a se ridica dimineata
  • Odihna
  • Evitarea stimulilor, cum ar fi mirosurile puternice, caldura sau zgomotul, care pot provoca simptome
  • Utilizarea remediilor de la domiciliu, cum ar fi ghimbirul.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Utilizarea marijuanei pentru simptomele greturilor matinale

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×