Ochi sanatosi! Cum sa aveti grija de vederea copiilor

Ochi sanatosi! Cum sa aveti grija de vederea copiilor

Desi copilul nu are probleme de vedere, trebuie sa avem grija de ochii lui. Este important sa aveti grija de vederea copiilor si o putem face urmand cateva practici simple.

Trebuie sa incercam sa impiedicam copiii sa petreaca mult timp in fata televizorului sau a altor ecrane. Cand se uita la televizor sau se joaca jocuri video, este bine sa ia pauze pentru a se uite si in alte locuri, in puncte mai indepartate. In acest fel evitam stresul vizual, si atunci cand invata sa citeasca de exemplu.

In plus, profitam de ocazie sa ne amintim ca a fi lipit de ecrane toata ziua nu este bun pentru multe alte aspecte, asa ca trebuie sa alternati diferite activitati. Mintea si ochii copiilor il vor aprecia.

Pentru soare este bine sa va protejati ochii cu ochelari de soare , mai ales daca mergem la plimbare, o excursie sau la plaja. Dar nu orice model, pentru ca lentilele care nu sunt aprobate ar putea dauna ochilor mai mult decat sa-i protejeze.

Nu este necesar ca acestia sa fie ochelari de marca, dar ne ofera garantia ca lentilele si protectia pe care o ofera sunt adecvate pentru a nu deteriora ochii. Indicele de protectie 3 (puternic) este recomandat copiilor , deoarece absoarbe o mare parte a luminii cu lentilele intunecate. Rame din plastic, mai confortabile si mai economice.

Amintiti-va, ochelarii de soare pentru copii previn bolile oculare. Si este ca pana ajung la adolescenta ochiul nu s-a dezvoltat pe deplin si cristalinul unui copil nu protejeaza retina de deteriorarea luminii ultraviolete. Aceasta, pe termen lung, poate provoca probleme precum cataracta, degenerescenta maculara... Este important sa previi.

Un obicei daunator pe care ar trebui sa-l evite este sa-si atinga sau sa se frece ochii cu mainile murdare, asa ca va trebui sa-i invatam pe copii sa evite acest gest si sa se spele pe maini frecvent si urmand tehnica adecvata.

De asemenea, ne putem „invata copiii sa priveasca” jucandu-ne sa vada de departe, scanand orizontul, privind la o distanta medie si de aproape, astfel incat ochiul sa fie obisnuit cu toate distantele. Acestea sunt exercitiile de acomodare a vederii care ne vor ajuta sa facem ochiul capabil sa ajusteze vederea la orice tip de distanta.

Cum sa cresti un copil sanatos? Te-ar putea interesa si: Cum sa cresti un copil sanatos?

Alte exercitii de intarire a ochilor pe care le putem face ca un joc cu copiii nostri sunt intoarcerea fara a-si misca capul, cu ochiul alternativ, acoperirea unui ochi si apoi pe celalalt pentru a vedea daca vad un obiect la fel de bine...

Bineinteles ca trebuie sa avem grija ca acasa sa fie lumina necesara (pentru a desena, a ne uita la televizor sau pur si simplu sa mancam) si sa nu ne obosim ochii sau lumina sa vina dintr-un singur punct foarte concentrat. Acest lucru este deosebit de important atunci cand copiii invata sa citeasca, sa urmareasca povesti, sa deseneze...

Copiii viziteaza si medicul oftalmolog

In fine, trebuie sa ne amintim de comoditatea de a efectua vizitele corespunzatoare la medicul oftalmolog, daca detectam vreo problema sau in consultatiile de rutina. Revizuirile periodice detecteaza si previn problemele vizuale. Pediatrul in controale succesive trebuie sa verifice si daca copilul vede bine.

Semnele care indica faptul ca poate exista o problema in ochii copiilor sunt:

  • Se apropie prea mult de televizor sau ca sa deseneze, sa scrie...
  • Se poticneste des.
  • Rasuceste sau abate unul sau ambii ochi.
  • Ai vedere incetosata.
  • Strange ochii pentru a vedea mai bine.
  • Isi freaca ochii des.
  • Ochi rosii sau lacrimare continua, secretii excesive (ar putea fi un semn de conjunctivita sau alte probleme)...
  • Dureri de cap frecvente.
  • Sensibilitate excesiva la lumina.

In cazul in care detectam clar oricare dintre aceste anomalii vizuale, este important sa avem sfatul unui specialist in sanatatea vizuala a copiilor pentru a gasi cea mai buna solutie la tulburari.

Urmand aceste sfaturi, copiii vor avea grija de vederea lor , speram pentru mult timp. Este important ca acestia sa dobandeasca obiceiuri sanatoase in acest sens inca de la o varsta frageda. Desigur, acestea sunt indicii care vin de folos si varstnicilor, care uneori uita sa-si faca griji pentru sanatatea noastra vizuala.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Ochi sanatosi! Cum sa aveti grija de vederea copiilor

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×