Care este rolul invatarii autentice in educatie?

Care este rolul invatarii autentice in educatie?

Invatare autentica este termenul folosit pentru a descrie educatia si strategiile de instruire concepute pentru a conecta subiectele predate cu lumea reala.

Invatarea autentica ii ajuta pe elevi sa investigheze, sa discute si sa construiasca concepte in contexte cu implicatii ale problemelor din lumea reala. In acest sens, experientele de invatare autentice ii ajuta pe elevi sa inteleaga importanta a ceea ce invata.

Cu aceasta invatare nu se discuta situatii ipotetice sau se memoreaza informatii de dragul acesteia. Invatarea reala este o oportunitate de a pune in practica abilitatile si cunostintele intr-un mod real . Elevii pot invata cum sa-si aplice abilitatile in lumea profesionala.

Tot mai multe institutii de invatare incearca sa ofere studentilor o invatare autentica . Pentru a face acest lucru, de exemplu, sunt analizate locuri de munca specifice sau programe de studii in strainatate. Practicile (virtuale sau nu) sunt fundamentale.

Sa vedem cum invatarea autentica aduce beneficii acelor studenti care pot profita de ea.

Invatarea autentica pregateste elevii pentru lumea reala

Activitatile elevilor sunt cat mai apropiate de sarcinile din lumea reala. Prin urmare, odata ce studentii incep sa lucreze, ei au o notiune mai clara la ce sa se astepte in lumea muncii.

Deci, cu acest tip de invatare, elevii pot invata sa-si exprime ideile si opiniile in mod eficient . Ei pot folosi platformele de social media si blogurile pentru a incepe conversatii si a impartasi idei intr-un mod real.

Ajuta elevii sa ia decizii cu privire la cariera lor

In urma cu cativa ani, majoritatea studentilor nu au fost foarte clari despre ce vor sa fie la 20 de ani. Nici la 17 sau 18 ani. Cercetarile de la Universitatea din Regatul Unit dezvaluie ca unul din trei absolventi s-a confruntat cu o nepotrivire intre locurile de munca pe care le-au gasit cand au parasit universitatea si ceea ce se asteptau .

Cercetatorii spun ca acest lucru se datoreaza faptului ca  nu au avut o intelegere clara a modului in care abilitatile si atributele lor se potriveau cu diferite optiuni de cariera . Pe de alta parte, ei nu au fost capabili sa recunoasca ce abilitati au nevoie pentru anumite locuri de munca.

Elevii trebuie sa exploreze diferite domenii. De asemenea, transferati-va cunostintele de la teorie la practica. Abia atunci vor putea lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la cariera pe care doresc sa o urmeze sau, cel putin, sa cunoasca directia in care doresc sa-si urmeze studiile.

Care este modul corect de a-ti educa copilul? Te-ar putea interesa si: Care este modul corect de a-ti educa copilul?

Poate ajuta la reducerea decalajului de competente

Deficitul de competente este deficitul de competente al persoanelor care aspira la un loc de munca. Acest decalaj a crescut de ceva timp. Din ce in ce mai mult, companiile mici si mijlocii constata ca nu gasesc personalul de care au nevoie pentru compania lor.

Invatarea autentica are potentialul de a reduce aceasta diferenta . Este o ucenicie care permite studentilor sa stie ce cauta angajatorii in domeniul ales.

Invatarea autentica poate spori creativitatea

Gandirea creativa este una dintre cele mai solicitate abilitati ale secolului 21 . In ciuda acestui fapt, este una dintre cele mai dificile abilitati de gasit. Invatarea autentica poate ajuta elevii sa dezvolte flexibilitatea cognitiva creativa.

Cu aceasta invatare, elevii descopera ca pot exista multe rezultate sau solutii posibile la o problema . Nu exista un singur raspuns corect. Acest lucru ii incurajeaza sa puna intrebari si sa gandeasca diferit.

In lumea reala exista rareori situatii in care exista o singura abordare sau solutie . Invatarea autentica poate ajuta elevii sa inteleaga acest lucru. Pe de alta parte, ei invata sa dezvolte diverse solutii la o problema abordand o sarcina din perspective diferite.

Creste retinerea informatiilor

Cand cineva intelege importanta muncii pe care o desfasoara, are ocazia sa aplice cunostintele pe masura ce le invata . Si tocmai din aceasta cauza, cei care participa la invatarea reala au mult mai multe sanse sa-si aminteasca ceea ce au invatat si sa-l foloseasca in sarcinile viitoare.

Promoveaza colaborarea si munca in echipa

Elevii care se angajeaza intr- o invatare autentica invata sa comunice mai eficient cu colegii lor . Ei discuta solutii posibile si iau decizii comune. In plus, lucreaza impreuna pentru a dezvolta solutii.

S-a demonstrat ca cooperarea pentru a atinge un obiectiv comun are beneficii sociale, psihologice si academice . Aceasta include un mediu de invatare pozitiv, mai putina anxietate si abilitati mai bune de rezolvare a problemelor.

In cele din urma, ne vom aminti ca, desi invatarea autentica este similara invatarii bazate pe proiecte si servicii, este unica si diferita. Este o ucenicie care nu se limiteaza la propunerea de jocuri de rol sau simularea a ceea ce se intampla la locul de munca. Pentru a invata in mod autentic, trebuie sa faceti o munca relevanta pentru viata cu aplicatii din lumea reala.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Care este rolul invatarii autentice in educatie?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×