Cat de greu este ca mama sa nu ai parte de sprijinul celor din jur?

Cat de greu este ca mama sa nu ai parte de sprijinul celor din jur?

Cand o mama nu are pe nimeni care sa o ajute, ea este plina de frustrare si greutati care ii fac rau. Cunoasteti consecintele nefericite!

Maternitatea este cel mai frumos eveniment pe care il poate trai o femeie de-a lungul vietii. Totusi, este adevarat ca este o etapa complicata care necesita multa responsabilitate si o mare investitie de timp. Din acest motiv, daca cei din jur nu o suporta, ii poate dauna enorm.

De la nasterea bebelusului, mama devine persoana care trebuie sa asigure nevoile celui mic. Sarcina lui este cu norma intreaga si presupune un efort enorm, deoarece intentia este ca fiul sau sa simta o bunastare imbatabila.

In plus, in primele etape copilul are nevoie de mama lui pentru a-si gasi siguranta si calm. Asa trebuie sa-si alterneze responsabilitatile cu momente care sa-i ofere un mare sprijin si sa intareasca legatura afectiva.

Cu toate acestea, este esential ca nu toate responsabilitatile sa revina unei mame. Ei bine, acest lucru face ca acestia sa nu aiba timp de odihna, ca nu isi pot indeplini functiile suplimentare si, prin urmare, calitatea vietii lor este afectata.

In plus, lipsa unui ajutor constant poate duce si la probleme grave de sanatate, deoarece stresul si lipsa compresiei provoaca epuizare fizica si psihica puternica.

Din acest motiv, este esential ca tatal sa inteleaga ca are aceeasi responsabilitate ca si mama in crestere. In acest fel, se pot alterna sarcini, se pot ajuta reciproc sa elibereze poverile si sa se bucure impreuna de cresterea micutului care a venit sa le lumineze viata.

De asemenea, este important ca tatal sa fie mereu dispus sa vorbeasca . In acest fel, poti sa identifici de ce are cea mai mare nevoie mama, sa o ajuti sa izoleze temerile si sa-i spui ca faci o treaba excelenta.

Comentariile rautacioase sunt, de asemenea, un semn de a nu sprijini mama

In timpul maternitatii este normal ca multe rude si cunostinte sa doreasca sa ofere sfaturi despre cresterea copiilor. Cu toate acestea, comentariile neadecvate sunt si o forma de lipsa de sprijin.

Cel mai bun cadou pentru copiii tai este timpul tau Te-ar putea interesa si: Cel mai bun cadou pentru copiii tai este timpul tau

De obicei, toate aceste comentarii sunt facute cu o buna intentie. Totusi, este esential sa stii sa alegi cuvintele pentru ca mesajul sa nu fie inteles gresit si sa aiba un impact negativ asupra mamei.

Motivul pentru care aceste cuvinte devin nesustinatoare este pentru ca o conduc pe mama in mod inutil la temeri si nesigurante . Acest lucru se datoreaza faptului ca ea se intreaba daca tot ceea ce face este gresit si ar putea face rau copilului.

De asemenea, in mijlocul atator pareri, mama poate sa gindeasca peste tot. Din aceasta cauza, este plin de confuzie pentru ca nu stie daca modurile in care alege sa hraneasca, sa doarma sau sa educe copilul sunt corecte.

Din aceasta cauza, poate veni un moment in care crezi ca nu vei putea sa-ti asumi atat de multa responsabilitate. In acest fel, este plin de frustrari si nu pretuieste niciunul dintre progresele pe care le-a facut pana in acel moment.

Din acest motiv, comentariile adverse fac doar ca mama sa se simta singura. Ei bine, in loc sa o motiveze si sa o ajute sa se imbunatateasca, o fac sa presupuna ca eforturile ei au fost in zadar.

Mama are nevoie de sprijin emotional si sprijin permanent

Asa cum bebelusul are nevoie de ingrijire speciala, mama are nevoie de un mediu care sa o faca sa se simta sustinuta in mod constant . In acest fel, iti vei putea rezolva indoielile cu liniste sufleteasca, vei simti ca toate punctele tale pozitive sunt puse in valoare si vei gasi o modalitate de a elibera poverile.

In acelasi mod, sprijinul neconditionat este ceea ce o umple de putere sa invete zi de zi, sa-si ofere tot ce e mai bun si sa se bucure de fiecare etapa. In plus, va permite sa va descurcati cu celelalte functii de zi cu zi si sa aveti un timp rezonabil pentru a va reincarca.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cat de greu este ca mama sa nu ai parte de sprijinul celor din jur?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×