Sporturile de iarna, foarte potrivite pentru copii

Sporturile de iarna, foarte potrivite pentru copii

Iarna este anotimpul in care copiii fac mai putina miscare, ceea ce este daunator pentru sanatatea lor. Exista insa, din fericire, mai multe sporturi specifice iernii si indragite de cei mici. Practicarea unui sport de iarna ii ofera unui copil prilejul de a face miscare si de a-si petrece timpul liber intr-un mod cat mai sanatos.  

Patinajul
Este un sport potrivit pentru toti copiii. In general, instructorii nu accepta  si nu recomanda practicarea patinajului (in particular a figurilor de patinaj) inainte de varsta de 4 ani. Patinajul ii invata pe cei mici sa-si mentina echilibrul, dar si sa-si coordoneze miscarile. Copiii mai mari care pot executa figuri de patinaj invata sa se autodisciplineze, sa aiba rabdare si, in acelasi timp, sa aiba gratie.  

Schiatul si snowboarding-ul
Poti sa pui schiuri in picioarele copilului atunci cand consideri ca este pregatit. Schiatul se poate invata chiar de la varsta la care cel mic a invatat sa mearga. Pe de alta parte, snowboarding-ul este indicat copiilor mai mari de 6 ani. Motivul il constituie, in principal, faptul ca ghetele speciale pentru acest sport nu le ofera nivelul de suport de care au nevoie pentru a-l practica in siguranta. Aceste sporturi ii invata pe copii coordonarea, echilibrul, rezistenta, dar si sa respecte natura.  

Hocheiul
Pentru a practica acest sport, copilul trebuie, desigur, sa stie sa  patineze. O alta conditie este sa-si doreasca sa practice acest sport solicitant. Hocheiul pentru copii este diferit de cel pentru adulti si se practica in conditii de siguranta, dar el solicita foarte mult din punct de vedere fizic si psihic. Prin practicarea acestui sport copilul invata controlul, coordonarea, echilibrul, rezistenta, dar si sa fie un bun coechipier.  

Alege si un sport practicat tot anul Daca tu crezi ca niciunul dintre aceste sporturi nu este potrivit pentru copilul tau, atunci alege unul dintre sporturile ce pot fi practicate in toate anotimpurile. O alternativa este baschetul, indicat tuturor copiilor mai mari de 6 ani. Si baietii si fetele carora le place sa alerge si sa se bucure de un joc rapid pot juca baschet. Bachetului ii ajuta pe copii sa invete cum sa fie buni coechipieri, dar si sa devina extravertiti. Cei mici vor mai invata si ce inseamna echilibrul si coordonarea, rezistenta, dar si cum sa accepte in mod pozitiv o infrangere.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Sporturile de iarna, foarte potrivite pentru copii

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×