UNO – Jocul de cărți fenomen ce a atras milioane de jucători

UNO – Jocul de cărți fenomen ce a atras milioane de jucători

Nu ai idee cum să-ți petreci timpul liber cu cei dragi acasă? UNO este o idee excelentă. Acesta este un joc de cărți popular, care există de mulți ani. A fost dezvoltat pentru prima dată în 1971 de Merle Robbins și de atunci a devenit parte integrantă a multor seri petrecute acasă.

Jocul este simplu de învățat și ușor de jucat, ceea ce a contribuit la popularitatea sa generală. De asemenea, este un joc care se bucură de oameni de toate vârstele, ceea ce îl face grozav pentru familii și grupuri de prieteni. Despre ce e vorba? Care sunt regulile acestui? Și cel mai important, cum să câștigi? Toate acestea și multe alte informații esențiale le vei afla în acest articol.

Cum începe jocul?

UNO este un simplu joc de cărți în care jucătorii aruncă cărți de diferite culori și numere, încercând să-și arunce toate cărțile cât mai repede posibil. Scopul jocului este să fie primul jucător care aruncă ultimele cărți și apoi strigă „Uno”. Pe măsură ce vei citi regulile acestui joc, vei sesiza că seamănă foarte mult cu îndrăgitul Macao.

Pentru a începe jocul, împărțiți șapte cărți fiecărui jucător. Restul cărților sunt așezate pentru a forma un pachet, iar o carte este plasată deasupra acestuia, creând o grămadă cu fața în sus. Jucătorul din stânga dealerului începe jocul aruncând o carte cu un anumit costum sau număr.

Următorul jucător trebuie să arunce o carte de același culoare sau număr. Dacă un jucător nu are o astfel de carte, el trebuie să tragă una din pachet. Dacă nici această carte nu se potrivește, jucătorul trebuie să o plaseze pe teancul cu fața în sus, iar apoi jocul trece la următorul jucător.

Reguli

Să trecem la ceea ce este cel mai important, adică să explicăm regulile jocului. Pentru a fi mai ușor, am creat un ghid special care îți va prezenta cum se joacă UNO:

  1. Doi până la zece jucători pot participa la un joc UNO;
  2. La începutul jocului, fiecare jucător primește 7 cărți. Restul se așează cu fața în jos pe masă;
  1. Se întoarce prima carte de pe pachet și se așează cu fața în sus pe masă;
  2. Primul jucător pune o carte pe masă, începând cu o carte de aceeași culoare sau același număr cu cea aflată pe masa. Dacă jucătorul nu are o astfel de carte, trebuie sa tragă una din pachet;
  3. Jucătorii trebuie să continue jocul prin a pune o carte pe masă care să corespundă cu culoarea sau numărul ultimei cărți jucate;
  4. Unele cărți au funcții speciale;
  5. Jucătorul care rămâne fără cărți câștigă jocul.

La sfârșitul jocului, punctele trebuie adunate, se face într-un mod ușor, cărțile de la 0 la 9 sunt numărate pentru câte puncte au valoare, în timp ce toate cărțile speciale valorează 20 de puncte.

Jucătorii își adună punctele, apoi le adună și transferă întregul pariu câștigătorului. Regula alternativă este să numeri singuri punctele și jocul se termină când cineva ajunge la 500 de puncte doar atunci acea persoană nu câștigă și pierde, câștigătorul este persoana cu cel mai mic număr de puncte.

Iată cum se taie un pachet de cărți în Blackjack Te-ar putea interesa si: Iată cum se taie un pachet de cărți în Blackjack

Semnificație cărți UNO

După cum știi deja, UNO este un joc de cărți, dar pachetul este diferit față de cel tradițional. Avem patru culori (galben, albastru, roșu, verde și galben) și numerele de la 0 la 9. Un pachet complet de cărți este format din 108 piese, printre care se numără:

19 cărți cu numere de la 0 la 9, albastre

19 cărți cu numere de la 0 la 9, roșii

19 cărți cu numere de la 0 la 9, verzi

19 cărți cu numere de la 0 la 9, galbene

8 cărți marcate cu simbolul „+2” - 2 albastre, 2 roșii, 2 verzi și 2 galbene

8 cărți de inversare, marcate cu săgeți ondulate - 2 albastre, 2 roșii, 2 verzi și 2 galbene

4 Wild cards marcate cu simbolul „+4”.

8 carduri de ocolire marcate cu simbolul „ɸ” – 2 albastre, 2 roșii,

2 verzi si 2 galbene

4 wild cards, marcate cu un cerc de patru culori

Cărți speciale

Există, de asemenea, cărți cu funcții speciale la UNO care pot schimba direcția jocului sau pot forța pe alți jucători să tragă cărți suplimentare. Exemple de astfel de cărți sunt:

Cartea Skip - are o săgeată și indică faptul că următorul jucător va pierde rândul său de joc;

Cartea Reverse - are o săgeată în formă de cerc și indică schimbarea direcției jocului. Așadar, dacă jocul se desfășoară în sensul acelor de ceasornic, după aceasta carte, se va desfășura în sens invers;

Cartea Draw Two - cu numărul "2" și cu două cercuri, aceasta carte face ca următorul jucător să tragă douăcărți din pachet și să își piardă rândul;

Avantajele lentilelor de contact Bioview: Cum revoluționează lentilele "contact pins" experiența vizuală Te-ar putea interesa si: Avantajele lentilelor de contact Bioview: Cum revoluționează lentilele "contact pins" experiența vizuală

Cartea Wild - este o carte Joker, care poate fi jucată ca și orice altă carte de culoare dorită. Aceasta carte nu are nici o cifră sau simbol special. Jucătorul care o joacă trebuie să anunțe culoarea dorită pentru următoarea carte care trebuie jucată;

Cartea Wild Draw Four - este, de asemenea, o carte Joker, dar cu un cerc roșu și un număr "4". Jucătorul care o dă jos poate alege orice culoare pentru următoarea carte și obligă următorul jucător să tragă patru cărți din pachet și să își piardă rândul.

Jucătorii trebuie să aibă grijă să nu rateze punctul în care pot arunca o astfel de carte, deoarece dacă o fac prea târziu, vor trebui să tragă o carte din pachet și să transmită jocul următoarei persoane.

Concluzie

UNO este un simplu joc de cărți pentru copii și adulți, care nu necesită abilități speciale și oferă multe satisfacții. Există multe ediții ale acestui joc pe piață, astfel încât fiecare poate găsi versiunea perfectă pentru ei înșiși. UNO este cu adevărat un joc de care nu te vei plictisi niciodată.

Acest joc, deși ne ajută să ne distrăm, ne și îmbunătățește atenția și concentrarea. Este foarte popular în întreaga lume și îți permite să concurezi cu diferiți jucători cu un singur obiectiv: să fii primul care rămâne fără cărți.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la UNO – Jocul de cărți fenomen ce a atras milioane de jucători

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×